Οικονομία

19 Αυγούστου 2019 08:24

Θεοχάρης στον ΑΝΤ1: πρωτοβουλίες για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη Σαμοθράκη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Όπως είπε στο «Καλοκαίρι Μαζί» ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών του νησιού, «το τηλέφωνο χτυπάει μόνο για ακυρώσεις κρατήσεων.

Θεοχάρης στον ΑΝΤ1: πρωτοβουλίες για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη Σαμοθράκη (βίντεο)
-

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», προανήγγειλε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Η Κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργείων, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες έτσι ώστε να βρεθεί ο τρόπος να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να περιοριστεί η ζημία, τόνισε ο κ. Θεοχάρης κι αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που ελήφθησαν με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τουριστική αγορά της Ρουμανίας, καθώς πολλοί από τους τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στο νησί ήταν Ρουμάνοι.

Στο «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε και ο Γ.Γλήνιας, Πρόεδρος των Επαγγελματιών Σαμοθράκης, ο οποίος εστίασε στη μεγάλη ζημία που υπέστη το νησί από τη δυσφήμηση που προκάλεσε ο εγκλωβισμός των τουριστών. Όπως είπα χαρακτηριστικά το τηλέφωνο στα καταλύματα «χτυπάει μόνο για ακυρώσεις».

Η σύσκεψη στο Μαξίμου

Κυβερνητική σύσκεψη προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των Υπουργών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του Κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη και με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στις 17:00 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του Κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, των Βουλευτών Έβρου, Αναστάσιου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Σταύρου Κελέτση, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, του απερχόμενου Δημάρχου Σαμοθράκης, Αθανάσιου Βίτσα και του νέου Δημάρχου Σαμοθράκης, Νικόλαου Γαλατούμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ