Οικονομία

06 Σεπτεμβρίου 2019 19:00

“Πάγος” από το EWG για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Διάβασέ μου το...

Στον αντίποδα, θετικά αντιμετωπίζεται το ελληνικό αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

“Πάγος” από το EWG για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
-

“Δεν τίθεται θέμα στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων” ξεκαθάρισε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο για το άτυπο Eurogroup που θα γίνει στο Ελσίνκι στις 13 Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλες η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ερωτηθείς για το ελληνικό ζήτημα και τα πρωτογενή πλεονάσματα, είπε ότι το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί τώρα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα “ευαίσθητο θέμα”.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο EuroWorking Group δεν έθεσε θέμα πρωτογενών πλεονασμάτων, και πρόσθεσε ότι αυτό που έχει να κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι να παρουσιάσει και να εφαρμόσει την πολιτική της.

Ο ίδιος παράγοντας της ευρωζώνης ανέφερε ότι ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group, παρουσίασε την ελληνική πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα κέρδη των ANFAs και των SMPs για επενδύσεις.  “Αυτό είναι κάτι το οποίο επιτρέπεται από το πρόγραμμα”, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο  εκπρόσωπος της Ελλάδας αναφέρθηκε και στην πρόθεση της κυβέρνησης για αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. “Η απάντηση των άλλων χωρών μελών ήταν από ουδέτερη ως θετική και ως εκ τούτου αναμένεται η επίσημη πρόταση για να εξεταστεί», συμπλήρωσε.