Οικονομία

23 Σεπτεμβρίου 2019 11:12

ΣΕΤΕ για Thomas Cook: η πολιτεία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα

Διάβασέ μου το...

Ο ΣΕΤΕ προτρέπει τον ιδιωτικό τομέα να δείξει ψυχραιμία και κυρίως αλληλεγγύη στους χιλιάδες τουρίστες της Thomas Cook...

ΣΕΤΕ για Thomas Cook: η πολιτεία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα
-

Για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, που απαιτεί τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της, κάνει λόγο ο ΣΕΤΕ, με αφορμή την κατάρρευση του βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook.

Yπογραμμίζει δε πως η πολιτεία θα πρέπει να να σχεδιάσει και να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την απορρόφηση των προβλημάτων που θα προκύψουν για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Όπως σημειώνει ο ΣΕΤΕ η "Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ενημέρωση του τουριστικού κόσμου, για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση από σήμερα όσον αφορά την Thomas Cook UK, αλλά και για το τι ακριβώς ισχύει με τις άλλες αγορές (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σκανδιναβία)".

"Από την πλευρά μας, όλος ο ιδιωτικός τομέας, χρειάζεται να δείξει ψυχραιμία και κυρίως αλληλεγγύη στους χιλιάδες τουρίστες της Thomas Cook που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η συμπεριφορά και ο χειρισμός των Ελλήνων τουριστικών επιχειρηματιών προς τους ανθρώπους αυτούς, θα αποτελέσει τον καθρέφτη της εικόνας της χώρας μας ως χώρας φιλόξενης και υπεύθυνης, διεθνώς. Ο ελληνικός τουρισμός έχει το βάθος και την ποιότητα για να αντεπεξέλθει και σε αυτή τη δυσκολία" καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ