Οικονομία

11 Οκτωβρίου 2019 19:23

Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών

Διάβασέ μου το...

Απαντήσεις στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον αναπτυξιακό έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών
-

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκαλεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στη Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση αδιαφάνεια, ασυδοσία και ευνοϊκές ρυθμίσεις για ημετέρους και τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά ότι επιχειρείται η βελτίωση της ζωής πολιτών και επενδυτών.

«Δίνουμε την ευκαιρία στην οικονομία να κινηθεί γρηγορότερα, εσείς όλα τα κάνατε μισά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και επιτέθηκε με εμφανώς ειρωνική διάθεση στον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να σοβαρευτεί γιατί «έχει γίνει ρεζίλι των σκυλιών».

Ήταν ιδιαίτερα οξύς, όταν απευθύνθηκε στον Νίκο Παππά και απαντώντας στις ενστάσεις του για το περιεχόμενο του αναπτυξιακού νόμου και τη δυνατότητα του υπουργού να εγκρίνει άδειες σε επενδύσεις.

«Έρχεστε αδιάβαστος κι αυτό είναι βαρύ ατόπημα για εισηγητή, κοπήκατε στις εξετάσεις, αν κι επί ΣΥΡΙΖΑ έμπαιναν στα πανεπιστήμια με μονάδα… Η διαφορά μας είναι ότι εμείς διαβάζουμε τα νομοσχέδια που φέρνουμε στη Βουλή και είναι δικά μας, ενώ εσείς φέρνατε τα νομοσχέδια χωρίς να τα διαβάσετε», », είπε, σχολιάζοντας παράλληλα τις αντιδράσεις για την ένταξη επιχειρήσεων ταχυμεταφορών και ντελίβερι.

«Θέλετε να έρθω κι εγώ με ένα χαρτί και να λέω ότι εσείς είχατε βάλει στον αναπτυξιακό νόμο, το 2016, παραγωγή on line περιεχομένου για ενήλικες; Ξέρετε τι θα πει αυτό… Και δεν ντρέπεστε; Ή που είχατε εντάξει ντεκορατέρ και μοντελίστ; Να έρχεστε στη Βουλή σοβαρά», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να διευκολύνει τη ζωή πολιτών και επενδυτών, προσθέτοντας στην ελληνική οικονομία 0,5 του ΑΕΠ το χρόνο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό είπε πως «όχι μόνο θα βάλουμε μπουλντόζες αλλά θα μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική επιχειρηματικά χώρα».

 «Βγάζουν μάτι οι πρωτοβουλίες σας, διαλύετε κάθε εργασιακή και περιβαλλοντική νομοθεσία» , ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς. Κατά του νομοσχεδίου τάσσονται ακόμη, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να προβλέπει δύσκολες μέρες για την κυβέρνηση.

Κόντρα ΚΚΕ – Βρούτση για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

«Πιστεύουμε στον ανόθευτο, ανεξάρτητο και υγιή συνδικαλισμό, το ηλεκτρονικό μητρώο είναι τομή υπέρ των εργαζομένων», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και ξεκαθάρισε πως το «ποιος είναι υπέρ των εργαζομένων και ποιος είναι ευαίσθητος δεν το παραχωρούμε σε κανέναν». Σημείωσε ακόμη, πως η φιλελεύθερη αντίληψη θα δώσει θέσεις εργασίας και θα αυξήσει τους μισθούς. 

«Θέλετε να τσακίσετε τους εργαζόμενους», αντέτεινε σε υψηλούς τόνους ο Χρήστος Κατσώτης.

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στις απεργίες, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που είχε ψηφίσει το 51% για την πραγματοποίηση της και πως η σημερινή κυβέρνηση διευρύνει αυτή την δυνατότητα με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να ψηφίζουν οι πολλοί και όχι μια απεργία να την επιβάλλουν τα συνδικαλιστικά σωματεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ