Οικονομία

12 Οκτωβρίου 2019 09:08

Μοσκοβισί: η Ελλάδα ξαναβρίσκει την αξιοπιστία της

Διάβασέ μου το...

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον «ο φτωχός συγγενής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή «ο άρρωστος της Ευρώπης», τονίζει ο Γάλλος Επίτροπος.

Μοσκοβισί: η Ελλάδα ξαναβρίσκει την αξιοπιστία της
-

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που ξαναβρίσκει την πλήρη κυριαρχία της και την αξιοπιστία της εξέφρασε ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Αθήνα την περασμένη βδομάδα.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον «ο φτωχός συγγενής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή «ο άρρωστος της Ευρώπης», αλλά «είναι μία χώρα που ξαναβρίσκει την πλήρη κυριαρχία της, την αξιοπιστία της» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πιερ Μοσκοβισί αναγνωρίζει πόσο υπέφερε ο ελληνικός λαός, διευκρινίζοντας όμως ότι «δεν φταίει η λιτότητα για την κρίση αλλά η κρίση έφερε τη λιτότητα» γιατί η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις καθώς «υπήρχε μακιγιάζ στα δημοσιονομικά της στοιχεία».

«Διότι δεν ήταν βιώσιμη η οικονομία της μέσα στην ευρωζώνη. Η χώρα δεν μπορούσε να ζήσει με μια αγορά εργασίας τελείως ανυπόστατη. Δεν μπορούσε να ζήσει με ένα σύστημα συντάξεων που κόστιζε 5% του ΑΕΠ περισσότερο από τους άλλους. Δεν μπορούσε να ζήσει με ένα δημόσιο χρέος που δεν σταματούσε να αυξάνεται» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι είναι νορμάλ οι σχέσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη να γνώρισαν μεγάλη ένταση την προεκλογική περίοδο, ωστόσο «οι μεταρρυθμίσεις που έκαναν και οι δύο είναι συμπληρωματικές. Ο Τσίπρας προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη Διοίκηση, στην αγορά εργασίας και στις συντάξεις. Ο Μητσοτάκης αμέσως ως νέα κυβέρνηση σε μεταρρυθμίσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων». 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ