Οικονομία

07 Νοεμβρίου 2019 13:51

Μοσκοβισί: δεν μπορούμε να αναγκάσουμε την Ελλάδα σε πλεονάσματα 3,5% για πάντα

Διάβασέ μου το...

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μειώνεται χάρη στα πρωτογενή πλεονάσματα και την ανάπτυξη, επεσήμανε ο Μοσκοβισί.

Μοσκοβισί: δεν μπορούμε να αναγκάσουμε την Ελλάδα σε πλεονάσματα 3,5% για πάντα
-

Της Μαρίας Αρώνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5%, άφησε ακόμη μια φορά, σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σχετικά με το κατά πόσο είναι εφικτό να μειωθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Π. Μοσκοβισί απάντησε ότι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα αποφασίσει ο ίδιος, αλλά η επόμενη Επιτροπή και επεσήμανε, «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αναγκάζεται να πετυχαίνει πλεόνασμα 3,5%».

Ωστόσο, επισήμανε ότι η θέση της Επιτροπής Γιούνκερ παραμένει σταθερή: ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μειώνεται χάρη στα πρωτογενή πλεονάσματα και την ανάπτυξη.

«Πριν από λίγες εβδομάδες μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη το μήνυμα ότι χρειάζεται αξιοπιστία φέτος για να σας κατανοήσουν οι εταίροι σας στο μέλλον. Η συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι κάτι το οποίο αφορά την επόμενη Επιτροπή», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.