Οικονομία

17 Νοεμβρίου 2019 13:30 Τελευταία ενημέρωση : 17 Νοεμβρίου 2019 21:14

“Επίσκεψη” του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γεωργιάδη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

"Συναγερμός" στην Αστυνομία από την δράση των αναρχικών στο σπίτι του Υπ. Ανάπτυξης. Καταδίκη της επίθεσης απο τον Κυβ. Εκπρόσωπο.

“Επίσκεψη” του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γεωργιάδη (εικόνες)
-

Ομάδα περίπου 10 αντιεξουσιαστών, που ανήκουν στην αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» μετέβησαν στο σπίτι του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στα Μελίσσια και πέταξαν τρικάκια.

Στο σπίτι μένει και ο 5χρονος γιος μου - Δεν φοβόμαστε

O  Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ανέβασε φωτογραφίες από τα τρικάκια και ανέφερε: «Κυριακή πρωί επέλεξαν να επιτεθούν στο σπίτι μου, φωνάζοντας και πετώντας τρικάκια. Η οικία αποτελούσε και αποτελεί άσυλο σε όλους τους πολιτισμούς, σπεύδω όμως να προλάβω δηλώσεις τύπου: «δεν πυροβόλησαν κιόλας..», ότι μέσα εκεί μένει και ο 5χρονος γιος μου. Δεν τους φοβόμαστε».

Αδ. Γεωργιάδης - ανάρτηση - επιδρομή Ρουβίκωνα - οικία - σπίτι

Όπως υποστηρίζουν σε ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, η "παρέμβαση" τους έγινε ως αντίδραση στα τελευταία νομοσχέδια, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι "με τα νέα επιχειρηματικά νομοσχέδια θέλει να κάνει καλύτερη τη ζωή των επενδυτών και των επιχειρηματιών, προφανώς αυτό θα επιτευχθεί με φοροελαφρύνσεις και προνόμια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και κεφαλαιοκράτες. Θέλει μέσω ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων να είναι στο πλευρό των επενδυτών. Είναι σαφές, λοιπόν, το συμπέρασμα ότι η δεξιά πολιτική ατζέντα δεν περιλαμβάνει πουθενά και κανένα σχέδιο για τους απλούς εργάτες και το πώς θα διευκολυνθεί η δική τους ζωή. Πλέον, το επιχειρηματικό πλάνο που προσπαθούσε ο Σύριζα να περάσει “υποδόρια”, η δεξιά κυβέρνηση το φέρνει στο προσκήνιο ως προτεραιότητα για την “οικονομική ανάπτυξη” της χώρας. Προφανώς και τέτοιες κινήσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο είναι αναμενόμενες για όσους θεωρούμε το κράτος όργανο που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου". 

Μάλιστα, απειλώντας και με νέες "επισκέψεις" σε σπίτια πολιτικών, στο τέλος του μακροσκελούς κειμένου και πριν απο την υπογραφή "Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας", οι αντιεξουσιαστές γράφουν και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα "ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ" 

Γεωργιάδης - Ρουβίκωνας

Αντιδημοκρατική, τραμπούκικη και φασιστική χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την "επίσκεψη" του Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη.

«Το σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης 'Αδωνι Γεωργιάδη δέχθηκε σήμερα, ανήμερα μιας σημαντικής ημέρας για τη Δημοκρατία μας, αντιδημοκρατική επίθεση από τους τραμπούκους του Ρουβίκωνα. Τέτοιου τύπου φασιστικές επιθέσεις δεν πτοούν κανέναν στην κυβέρνηση» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας. Πρόσθεσε ακόμη πως «οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η έννομη τάξη αποκαθίσταται. Είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στη Δημοκρατία, να το δείξουν εμπράκτως καταδικάζοντας τέτοιες επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της».

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση αναφέρει "μπορείς να διαφωνείς με οποιονδήποτε και για οτιδήποτε ,απαγορεύεται όμως να ασκείς βία και να τρομοκρατείς οικογένειες και ανθρώπους! Επιεικώς απαράδεκτο από που έκαναν οι Ρουβίκωνες οι οποίοι μπερδεύουν τον αγώνα για ελευθερία και Δημοκρατία με την ελευθεριότητα και την τρομοκρατία Δυστυχώς!".

Γεωργιάδης - Ρουβίκωνας