Οικονομία

19 Νοεμβρίου 2019 15:20

Κριτική από ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ΔΕΠΑ στο νομοσχέδιο για την ΔΕΗ

Διάβασέ μου το...

Δυσφορία Αδαμίδη για τη μείωση των εκπτώσεων στα τιμολόγια των εργαζομένων. Τι δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων της ΔΕΠΑ.

Κριτική από ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ΔΕΠΑ στο νομοσχέδιο για την ΔΕΗ
-

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο που αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ άσκησαν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και το Σωματείο της ΔΕΠΑ.

Στην αρμόδια επιτροπή, όπου είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης έδειξε τη δυσφορία του για τη μείωση των εκπτώσεων στα τιμολόγια των εργαζομένων, σχολιάζοντας πως «ούτε η χούντα δεν κατήργησε μονομερώς τη συλλογική σύμβαση». Ισχυρίστηκε ότι οδηγούνται οι εργαζόμενοι σε συνθήκες γαλέρας και αναφερόμενος στην άρση της μονιμότητας, μίλησε για εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. «Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου οδηγούν την εταιρεία  στις εποχές που θα ξαναγεμίσει η πλατεία Κλαυθμώνος, γιατί οι επόμενοι θα μπορούν να διώχνουν τους προηγούμενους», υποστήριξε.

Αρνητικός εμφανίστηκε και ο πρόεδρος εργαζομένων της ΔΕΠΑ Δημήτρης Μανώλης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει θετική διάταξη για το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία.

Στην ανάγκη να λειτουργεί η ΔΕΗ επί ίσοις όροις με τον ανταγωνισμό και όχι με όρους παλαιού δημοσίου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, ο οποίος ανέφερε ότι με το συζητούμενο νομοσχέδιο η ΔΕΗ εισέρχεται σε νέα εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ