Οικονομία

29 Νοεμβρίου 2019 15:47

“Χρυσάφι” στα δημόσια ταμεία από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Διάβασέ μου το...

Δείτε πόσο θα ενισχύσει τα κρατικά έσοδα, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, η αλλαγή στα όρια δαπανών μέσω τραπεζών.

“Χρυσάφι” στα δημόσια ταμεία από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών
-

Στην εκτίμηση ότι περισσότερα από 380 εκατομμύρια ευρώ έσοδα ΦΠΑ θα μπουν στα κρατικά ταμεία από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, προέβη ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Επικαλούμενος στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως σε  περίπτωση που τα φυσικά πρόσωπα προχωρήσουν σε συναλλαγές, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, ύψους 30% του εισοδήματος τους, οι συναλλαγές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής αναμένεται να αυξηθούν κατά 6,1 δις ευρώ. Αυτή η εκτίμηση, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, είναι συντηρητική, καθώς δεν περιλαμβάνει επιπλέον ηλεκτρονικές συναλλαγές που ενδεχομένως γίνουν από αυτούς που ήδη βρίσκονται πάνω από το όριο του 30%.

«Μια αύξηση των συναλλαγών, κατά 6,1 δις συνεπάγεται, με βάση εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το ποσοστό φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ότι θα εκδοθούν επιπλέον αποδείξεις ύψους 2,05 δις ευρώ», είπε και πρόσθεσε πως με αυτή τη βάση συνεπάγεται ότι το δημόσιο θα εισπράξει 389 εκατομμύρια έσοδα ΦΠΑ, εφαρμόζοντας μεσοσταθμικό συντελεστή περί το 19% ενώ επιπλέον 168 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εισπραχθούν μέσω της αύξησης των εσόδων και αντίστοιχων εξόδων που θα παρουσιάσουν οι επιχειρήσεις. ?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ