Οικονομία

02 Δεκεμβρίου 2019 17:26

Ευρωπαίος Αξιωματούχος: Τον Ιανουάριο η εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

Διάβασέ μου το...

Τι θα συζητηθεί στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Ποιο είναι το κλίμα για την Ελλάδα.

Ευρωπαίος Αξιωματούχος: Τον Ιανουάριο η εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα
-

Της Μαρίας Αρώνη

Την έγκρισή του για την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα, αναμένεται να δώσει το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης. 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση προς τον Τύπο, πριν τα Eurogroup, ο ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι το ποσό των 767 εκατ. ευρώ που θα επιστραφεί στην Ελλάδα από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων (ANFA’s και SMPs), αναμένεται να εκταμιευθούν τον Ιανουάριο, αφού πρώτα λάβουν το πράσινο φως και από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.  

Σχετικά με την 4η έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας για την Ελλάδα, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε πως είναι “θετική” και ότι οι συμφωνημένοι στόχοι επιτυγχάνονται. Ως εκ τούτου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι υπουργοί οικονομικών θα ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ, την ερχόμενη Τετάρτη.  

Εξάλλου, ο ίδιος παράγοντας της ευρωζώνης ξεκαθάρισε ότι «το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων» δεν έχει καν συζητηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι κάτι που θα απασχολήσει ενδεχομένως το Eurogroup στο μέλλον.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ