Οικονομία

15 Δεκεμβρίου 2019 10:02

Μηταράκης στον ΑΝΤ1: αυξήσεις στις συντάξεις με το νέο Ασφαλιστικό

Διάβασέ μου το...

Πότε κατατίθεται το νέο Ασφαλιστικό. Τι προβλέπεται για τα ποσοστά αναπλήρωσης και τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών.

Μηταράκης στον ΑΝΤ1: αυξήσεις στις συντάξεις με το νέο Ασφαλιστικό
-

Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και αρμόδιος για θέματα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», δήλωσε ότι το 2020 θα είναι μια θετική χρονιά κι αυτό αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει ανάπτυξη 2,8% και θετικά μέτρα ύψους 1,2 δις ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, τον Ιανουάριο έρχεται στη Βουλή και το νέο Ασφαλιστικό, στο οποίο θα προβλέπεται ενίσχυση των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν εργαστεί πάνω από 30 χρόνια και κατά συνέπεια οι συνταξιούχοι αυτοί θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Μάλιστα, οι αυξήσεις αυτές θα δοθούν με αναδρομική ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου του 2019. Αναδρομική ισχύ θα έχουν και οι αλλαγές στις νέες εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, ενώ ο κ. Μηταράκης διαβεβαίωσε πως θα γίνουν σεβαστές και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την επιστροφή αναδρομικών.

Ο κ. Μηταράκης διαβεβαίωσε επίσης, ότι ο κοινωνικός προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος και ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των επιδομάτων.

Τέλος ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έκανε λόγο για μεγάλη διπλωματική νίκη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξασφάλισε την πλήρη στήριξη των συμμάχων μας που καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ