Οικονομία

12 Ιανουαρίου 2020 08:35 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιανουαρίου 2020 13:43

Μηταράκης για συντάξεις στον ΑΝΤ1: θα αυξηθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για τυχόν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, για τις επικουρικές και τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Μηταράκης για συντάξεις στον ΑΝΤ1: θα αυξηθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης (βίντεο)
-

Τουλάχιστον 51% θα είναι το ποσοστό αναπλήρωσης για πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ενώ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά αλλά δεν θέλησε να δεσμευθεί με συγκεκριμένο νούμερο.

"Το ΣτΕ είχε σχολιάσει στις αποφάσεις του, πως τα ποσοστά αναπλήρωσης στις ανώτατες κατηγορίες δεν έφταναν ούτε το 50%. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά αναπλήρωσης για πάνω από 30 με 35 έτη ασφάλισης. Αυτό, συνδυαστικά με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων, ο οποίος θα αφορά τις χαμηλότερες συντάξεις, συνεπάγεται μια συνολική αύξηση για όλες τις κοινωνικές ομάδες" είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι θα μειωθεί η απώλεια σύνταξης για όσους συνταξιούχους συνεχίσουν να εργάζονται, ενώ η πρώτη ασφαλιστική κλάση ανακοίνωσε ότι θα είναι στα 220 ευρώ.

Ο Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι θα υπάρξει μόνιμος μηχανισμός στήριξης συνταξιούχων. "Το ποσό που είχε προβλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι φέτος αυξημένο κατά 140 εκατ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στον προϋπολογισμό του 2020 και θα πάνε όλα στους συνταξιούχους. Τα χρήματα αυτά θα καταλήξουν στους συνταξιούχους είτε μέσω μόνιμων αυξήσεων στις συντάξεις τους από την αλλαγή στα ποσοστά αναπλήρωσης, είτε μέσα από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων"  τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε δε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ ενημέρωσε ότι επανέρχονται οι επικουρικές στα δεδομένα προ του νόμου Κατρούγκαλου. Σημείωσε τέλος ότι δεν θα υπάρξει νέος κύκλος αναδρομικών, κληθείς να σχολιάσει τη δίκη στο ΣτΕ για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ