Οικονομία

17 Ιανουαρίου 2020 17:32

Βουλή: την αύξηση των μισθών του Προέδρου και του ΔΣ της ΕΑΒ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Διάβασέ μου το...

Ο Σταϊκούρας χαρακτήρισε «πρόκληση» την ανακίνηση του μισθολογικού θέματος των στελεχών της ΕΑΒ πριν από τον διορισμό τους.

Βουλή: την αύξηση των μισθών του Προέδρου και του ΔΣ της ΕΑΒ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
-

Αύξηση του μισθού του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΑΒ που κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 2.500 ευρώ το μήνα πρότεινε στη Βουλή, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο διορισμός Ιωάννη Κούτρα και του Γρηγόρη Φρέσκου αντίστοιχα, ο Δημήτρης Βίτσας.  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η διοίκηση της ΕΑΒ η οποία θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους διευθυντές της Λόκχιντ που παίρνουν εκατομμύρια δολάρια, πρέπει να παίρνει περισσότερα χρήματα.

«Πρέπει να ανέβουν οι μισθοί του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και να αποδεσμευτούν από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αλλιώς θα βλέπουμε τα στελέχη να φεύγουν στο εξωτερικό», είπε με τον παριστάμενο αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να χαρακτηρίζει «πρόκληση» να τίθεται μισθολογικό θέμα πριν τον διορισμό τους.  

«Ασπάζομαι τις απόψεις σας κ. Βίτσα, αλλά θα ήθελα πρώτα να αξιολογηθούν και σε εύλογο χρονικό διάστημα να δούμε το θέμα των απολαβών τους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών που επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της ΕΑΒ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ