Οικονομία

22 Ιανουαρίου 2020 09:33

Καραμανλής: Μέσα στο 2020 στήνονται τα εργοτάξια για την Πατρών – Πύργου

Διάβασέ μου το...

Στην Ολυμπία Οδό επιστρέφει το έργο. Η ανακοίνωση του Υπουργού Μεταφορών για το τμήμα «καρμανιόλα» της Εθνικής Οδού. Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καραμανλής: Μέσα στο 2020 στήνονται τα εργοτάξια για την Πατρών – Πύργου
-

Τερματίζεται η κατάτμηση της Πατρών-Πύργου και το πολύπαθο οδικό έργο επιστρέφει στην Ολυμπία Οδό, η οποία αναλαμβάνει να το εκτελέσει με Σύμβαση Παραχώρησης χωρίς επιπλέον κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο από ότι θα κόστιζε με τις οκτώ εργολαβίες.

Την συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με την Ολυμπία Οδό ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, στις δυο διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο υπουργείο με τους βουλευτές της ΝΔ στην Αχαΐα και την Ηλεία και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και την Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε πως αν όλα πάνε καλά, τα εργοτάξια θα εγκατασταθούν μέσα στο 2020 και αν δεν υπάρξουν εξωγενείς καθυστερήσεις το έργο θα είναι έτοιμο το 2023.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης, πως «ακόμα κι αν παρ' ελπίδα αναγκαστούμε να πάμε πέραν του 2023, πλέον με την μη κατάτμηση έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση. Κι αυτό είναι άλλο ένα σπουδαίο νέο!».

Ο κ Καραμανλής ανέφερε επίσης, πως «εξυπακούεται ότι οι εργολάβοι των 5 σημερινών εργολαβιών θα αποζημιωθούν κανονικά, όπως ο νόμος ορίζει και τους ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες και την κατανόησή τους».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άγγελοs Τσιγκρήs, Ιάσων Φωτήλαs και Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Κωνσταντίνος Τζαβάραs.

Στην δεύτερη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με την Επιτροπή Παρακολούθησης του Έργου, όπως ορίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους εκπροσώπους της ΠΕΔ και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζονεία και υποκρισία από την Κυβέρνηση

Ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε ανακοίνωση του και σχολιάζοντας τις εξελίξεις, αναφέρει ότι «ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, αρνήθηκε με τις δηλώσεις του σχετικά με το δρόμο Πάτρα-Πύργος, να αναγνωρίσει το λάθος του και με αδέξιο τρόπο προσπάθησε να διαχειριστεί το χάος που δημιούργησαν οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο κ. Καραμανλής χρέωσε τους χειρισμούς και στον κ. Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι προτιμάει να αποζημιώσει τους εργολάβους παρά να τους αφήσει να ολοκληρώσουν τις εργασίες. Αρνείται πεισματικά εδώ και μισό χρόνο να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα, τη στιγμή που εμφανίζεται να κόπτεται για την ολοκλήρωση του έργου ως το 2023.

 Και το ανέκδοτο της ημέρας: Καλεί τους εργολάβους να μην προτάξουν το γινάτι τους, όταν το δικό του και του κ. Μητσοτάκη το γινάτι βγάζει μάτι για το τι έχουν στο μυαλό τους, ενώ θα περιμένουν λέει τους επόμενους μήνες την απάντηση των Ευρωπαίων στα αλλόκοτα σχέδιά τους. Όλα αυτά εν ονόματι της επιτάχυνσης του έργου. Αλαζονεία και υποκρισία! Το γινάτι σας παραείναι ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ