Οικονομία

06 Φεβρουαρίου 2020 12:40 Τελευταία ενημέρωση : 06 Φεβρουαρίου 2020 17:21

Αισιοδοξία Λαγκάρντ για την οικονομία και τα ελληνικά ομόλογα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Με θέρμη οι αναφορές στην χώρα μας απο την νέα επικεφαλής της ΕΚΤ. Πότε είπε ότι θα είναι "επιλέξιμοι" οι ελληνικοί τίτλοι.

Αισιοδοξία Λαγκάρντ για την οικονομία και τα ελληνικά ομόλογα (βίντεο)
-

Την πεποίθηση ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνουν επιλέξιμα για τα προγράμματα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέφρασε η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες, Μαρία Αρώνη, ερωτηθείσα από τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα σε αυτή τη φάση του προγράμματος αγοράς της ΕΚΤ που ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, όπως δεν ήταν επιλέξιμα ούτε την περίοδο 2015-2018.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «αν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται όπως συμβαίνει τώρα - το είπε και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος που βρέθηκε πρόσφατα σε διάσκεψη στην Αθήνα – αν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται και βάσει των κριτηρίων που εφαρμόζουμε σε όλες αυτές τις αγορές, πιστεύω πραγματικά ότι θα γίνουν επιλέξιμα και τα ελληνικά ομόλογα, γιατί υπάρχει σταδιακή βελτίωση».

Η Κριστίν Λαγκάρντ ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, λέγοντας ότι «οι αγορές αξιολογούν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ως συνεχώς βελτιούμενη, οπότε βελτιώνονται και οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας».