Οικονομία

07 Απριλίου 2020 09:45 Τελευταία ενημέρωση : 07 Απριλίου 2020 22:33

Παπαθανάσης για λαϊκές αγορές: οι παραγωγοί θα μπορούν να στέλνουν τα προϊόντα τους στα αστικά κέντρα

Διάβασέ μου το...

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την απόφαση που φέρνει αλλαγές στις λαϊκές αγορές και ανακούφιση στους παραγωγούς.

Παπαθανάσης για λαϊκές αγορές: οι παραγωγοί θα μπορούν να στέλνουν τα προϊόντα τους στα αστικά κέντρα
-

Αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών προβλέπονται σε σημερινή υπουργική απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο υφυπουργός είπε πως βάσει της απόφασης, «θα μπορούν οι παραγωγοί να φέρουν στα αστικά κέντρα τα προϊόντα τους από οποιαδήποτε περιφέρεια, αρκεί να μην μεταφερθεί ο παραγωγός, που θα έρθει μία φορά στο αστικό κέντρο». Όπως εξήγησε δηλαδή, ο παραγωγός θα μπορεί να μεταβεί στο αστικό κέντρο, όχι όμως να επιστρέψει ή να στείλει εναλλακτικά τα προϊόντα του με μεταφορική εταιρεία.

Αναφέρθηκε επίσης και στις παράλληλες λαϊκές που θα λειτουργούν την ίδια μέρα και ώρα, στον ίδιο δήμο, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός κόσμου.

Ο Ν.Παπαθανάσης μίλησε και για το πρόβλημα της αισχροκέρδειας και της υπερτιμολόγησης και παρακίνησε τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το e-καταγγελία και τον τετραψήφιο αριθμό 1110, για καταγγελίες.

 Τέλος, ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως επιχειρήσεις που δεν είχαν e-shop μπορούν, αλλάζοντας τον ΚΑΔ τους, να λειτουργήσουν με κατεβασμένα τα ρολά τους, μόνο με κατ’οίκον διανομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ