Οικονομία

23 Φεβρουαρίου 2021 12:28

Έρευνα Pricefox.gr: Ποιοι νομοί είναι “φαρμακείο” στις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου

Διάβασέ μου το...

Οι κάτοικοι ποιων περιοχών πληρώνουν τα ακριβότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητο τους. Σε ποιες περιφερειακές ενότητες, το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έχει διαφορά έως 51 ευρώ στην τελική τιμή.

Έρευνα Pricefox.gr: Ποιοι νομοί είναι “φαρμακείο” στις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου
-

Η περιοχή και πιο συγκεκριμένα ο ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής που κινείται το αυτοκίνητο επηρεάζει σημαντικά την τιμή των ασφαλίστρων. Αυτοκίνητα που κινούνται σε αστικά κέντρα και περιοχές αυξημένης κίνησης και συχνότητας ατυχημάτων, επιβαρύνονται με ακριβότερα ασφάλιστρα καθώς αυξάνεται το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Από την μελέτη του Pricefox προκύπτουν διακυμάνσεις τόσο μεταξύ των περιοχών που θα ασφαλιστεί το όχημα όσο και μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών. Ο χάρτης απεικονίζει για κάθε νομό την καλύτερη δυνατή τιμή στην αγορά σύμφωνα με τη σύγκριση τιμών του Pricefox.

Pricefox - ασφάλεια αυτοκινήτου - νομοι - ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Για ακριβώς το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ίδιο όχημα και παραμέτρους τιμολόγησης, ένας κάτοικος Κοζάνης θα πληρώσει 88€ ενώ ένας κάτοικος Αττικής ή Θεσσαλονίκης θα πληρώσει 139€ και 115€ αντίστοιχα.

Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση της τάξεως του 58% (Αττική σε σχέση με Κοζάνη) και 30% (Θεσσαλονίκη σε σχέση με Κοζάνη).

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζονται οι νομοί με τις υψηλότερες τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου, με την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη να είναι στην λίστα.

Pricefox - ασφάλεια αυτοκινήτου - νομοι - ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Οι παράμετροι τιμολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν για την μελέτη είναι:

Η σύγκριση τιμών της αγοράς είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συχνά καθώς οι τιμές αλλάζουν. Αν θέλεις να συγκρίνεις τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου ανάλογα με τον νομό, δες εδώ.

Σχετικά με το Pricefox

Το Pricefox είναι η καινοτόμα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών για ασφάλεια αυτοκινήτου. Οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν καλύψεις, τιμές και να αγοράσουν την ασφάλεια αυτοκινήτου τους με τρία απλά βήματα online, από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές. 

Οι καταναλωτές εισάγουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και μερικά ακόμα στοιχεία, συγκρίνουν και διαλέγουν το πακέτο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους και αγοράζουν με ασφάλεια, χωρίς δικαιολογητικά, την ασφάλεια αυτοκινήτου τους. Αμέσως, λαμβάνουν σε email το ασφαλιστήριο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Οι καταναλωτές όχι μόνο μπορούν να αγοράσουν από την εύχρηστη πλατφόρμα του pricefox.gr, αλλά μπορούν και να απευθυνθούν 24 ώρες, κάθε μέρα σε έναν από τους εξειδικευμένους συμβούλους του Pricefox.