Οικονομία

21 Μαΐου 2022 14:23

Φοροδιαφυγή - Αδήλωτοι εργαζόμενοι: “Λουκέτο” σε καφέ μπαρ για δεκάδες παραβάσεις

Διάβασέ μου το...

Οι ελεγκτές δεν βρήκαν δεκάδες αποδείξεις που θα έπρεπε να έχουν κοπεί, βρήκαν όμως πολλούς υπαλλήλους η πρόσληψη των οποίων δεν είχε καν δηλωθεί.

Φοροδιαφυγή - Αδήλωτοι εργαζόμενοι: “Λουκέτο” σε καφέ μπαρ για δεκάδες παραβάσεις
-

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν:

  • σε καφέ-μπαρ, να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και 1 εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και η μη έκδοση 58 αποδείξεων λόγος για τον οποίο επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.
  • σε καφέ-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.
Επιπλέον, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε καφέ – μπαρ, από κοινού με κλιμάκιο του Γενικού Χημείου του Κράτους, δεσμεύτηκαν (46) φιάλες αλκοολούχων ποτών, εκ των οποίων οι (6) κρατήθηκαν για δειγματοληψία.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων».


Ειδήσεις σήμερα:

“Πρωινοί Τύποι” - Πισπιρίγκου: ο φόβος για δηλητηρίαση στην φυλακή και η απάντηση της Τσάκωνα

ΥΠΕΞ για Αλεξανδρούπολη: Η Τουρκία υπονομεύει το ΝΑΤΟ με ψέματα και προκλήσεις

Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που έχασε τον έλεγχο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ