Quantcast

Οικονομία

21 Ιουνίου 2022 15:06 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουνίου 2022 20:18

Fuel Pass 2: η εξειδίκευση των μέτρων για βενζίνη - πετρέλαιο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικές δηλώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τους δικαιούχους, το ύψος του βοηθήματος ανά περίπτωση και τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης.

Fuel Pass 2: η εξειδίκευση των μέτρων για βενζίνη - πετρέλαιο (βίντεο)

Με δηλώσεις της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε στην εξειδίκευση των νέων παρεμβάσεων της Κυβέρνησης για τα καύσιμα.

Οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού (έως 45.000 ευρώ συνολικά) ξεκλειδώνει την επιδότηση για το fuel pass 2 το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι πάνω από 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Οσοι διαλέξουν να  λάβουν την ενίσχυση με ψηφιακή κάρτα, αντί για κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό, θα πάρουν επιπλέον 15 ευρώ, αντί για 5 ευρώ που ίσχυε έως τώρα στo Fuel Pass 1.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουλίου, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός νωρίτερα, η επιδότηση του Fuel Pass 2 ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ και για τις μηχανές από τα 35 στα 60 ευρώ. Στα 

Νωρίτερα, στην διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των δικαιούχων, αλλά και του ύψους της ενίσχυσης.

Η νέα επιδότηση, με την ονομασία fuel pass 2 θα είναι αισθητά αυξημένη, στα 80 από 45 ευρώ γιοα τρεις μήνες, όπως είπε ο Πρωθυπουργός.

Ειδικά για τα νησιά η  επιδότηση θα ανέρχεται στα 100 ευρώ από 55 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει και την κρατική επιδότηση στην τιμή πώλησης του diesel, ώστε να συγκρατηθούν, κατά το δυνατόν, και οι αυξήσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ξεχωριστή παρέμβαση θα υπάρξει για τους αγρότες, καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων συσκευών, με την πλατφόρμα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα να ανοίγει σήμερα το μεσημέρι. 

Αχτσιόγλου: Κανένα αναιμικό προεκλογικό επίδομα δεν κρύβει τις ευθύνες Μητσοτάκη

Σε δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, Τομεάρχη Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται «Την ώρα που η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση μεταξύ κόστους καυσίμων και μισθού στην Ευρώπη. Την ώρα που η Ελλάδα έχει από τις ακριβότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο. Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να ανακοινώσει εκ νέου ανεπαρκή επιδόματα για τρεις μήνες που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανακουφίσουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το επίδομα των 21,6 ευρώ τον μήνα -ή 26,6 ευρώ με χρήση ψηφιακής κάρτας- για τις ηπειρωτικές περιοχές όπου η βενζίνη βρίσκεται στα 2,5 ευρώ το λίτρο, καθώς και το επίδομα των 28,3 ευρώ τον μήνα -ή 33,3 ευρώ με χρήση ψηφιακής κάρτας- για τις νησιωτικές περιοχές όπου η βενζίνη πλησιάζει τα 3 ευρώ το λίτρο, επιβεβαιώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει ανάσα στους πολίτες που ασφυκτιούν από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται να μειώσει τις τιμές. Ενδιαφέρεται να στήσει έναν μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών. Μάταια πια. Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη του για τη ληστρική επίθεση στο εισόδημα των πολιτών που εξελίσσεται επί έναν χρόνο. Η άρνηση της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η άρνηση αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η επιδότηση της αισχροκέρδειας αντί της επιβολής πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου, η ανεξέλεγκτη λειτουργία καρτέλ στην αγορά είναι πολιτικές επιλογές. Επιλογές φτωχοποίησης της κοινωνίας. Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση-χορηγός των υπερκερδών, τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει η κοινωνία και η πραγματική οικονομία».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά…

“Το Πρωινό” - Πισπιρίγκου: φωτογραφία της Μαλένας λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί (βίντεο)

Κρήτη: Πήγε στην εκκλησία για βάφτιση και έφυγε... παντρεμένος! (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ