Οικονομία

05 Δεκεμβρίου 2022 20:39

Μητσοτάκης: επίδομα 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς

Διάβασέ μου το...

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Τρίπολη.

Μητσοτάκης: επίδομα 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς
-

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από την Τρίπολη, ανακοίνωσε την εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για το Δεκέμβριο που θα αφορά τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού.

"Ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθουν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ.", ανέφερε μεταξύ άλλων στην Ομιλία του.

Και συνέχισε σχετικά με το επίδομα: "Όπως διαπιστώνετε έδειξα μια φωτογραφία της βασικής μας διαφοράς στο πολιτικό σκηνικό. ‘Αλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι σχεδιαζουν και δρουν. Να ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις. Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο."

Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο νέες εξαγγελίες:

α) Διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για 1 ακόμη χρόνο

β) Δίνεται εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού 600 ευρώ τον Δεκέμβριο.


Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, προϋπολογισμού 5,25 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα και αρκετές πρόσθετες παρεμβάσεις.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, εκφράζοντας την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο του παιδιού από έκρηξη λέβητα στις Σέρρες και διαβεβαίωσε ότι «παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της κεντρικής κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να υποστηρίξουμε τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει». 

Τόνισε ότι είχε βρεθεί στην Τρίπολη και πάλι πριν από έναν χρόνο επισημαίνοντας πόσο διαφορετικά ήταν τότε τα πράγματα. «Σήμερα, ένα χρόνο μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε πια να μιλάμε για μία Ελλάδα που πέτυχε να γυρίσει ακόμα μια σελίδα βαδίζοντας μπροστά και στοχεύοντας πολύ ψηλότερα». Ανέφερε ότι στην περιοχή συντελείται μια επενδυτική αναγέννηση. Προέβαλε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως στα τριάμισι χρόνια διακυβέρνησής του οι πολίτες έχουν απαλλαγεί σταδιακά από δεκάδες φόρους, ότι την 1η Μαΐου θα αυξηθεί για τρίτη φορά ο κατώτατος μισθός, ότι καταργείται από 1η Ιανουαρίου η εισφορά αλληλεγγύης, αυξάνονται οι αποδοχές των συνταξιούχων, δίνεται επίδομα στήριξης για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αυξάνονται οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ. Μίλησε για τολμηρές πρωτοβουλίες και στοχευμένες επιδοτήσεις. «Δεν είμαι λοιπόν εδώ για να σας πω ότι όλα πάνε περίφημα, είμαι εδώ όμως για να επαναλάβω τρία ρήματα: Νιώθω, ακούω και προσπαθώ», τόνισε, επισημαίνοντας πως πρέπει να δει κανείς με ρεαλισμό την πραγματική εικόνα της Ελλάδος το 2022 καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως μπορεί να μετατρέπει «τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και τις πρόσκαιρες εμπειρίες σε μόνιμες επιτυχίες».

Ανακοίνωσε πως χορηγείται «εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού. Όλο το μάχιμο προσωπικό της Αστυνομίας και του Λιμενικού θα λάβει τον Δεκέμβριο, μαζί με τη μισθοδοσία του, και 600 ευρώ ανά υπάλληλο, οριζόντια».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τρίπολη

Αναφέρθηκε επίσης σε μεγάλες επενδύσεις, προγράμματα και πολιτικές με κοινωνικό αποτύπωμα. «Το όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και Έλληνας, από το Ορμένιο ως το Ταίναρο και από την Κόνιτσα ως το Καστελόριζο, να έχει τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια αγαθά όπως τα μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να πάψουν οι Περιφέρειές μας να μην αξιοποιούν τον πλούτο τους και να χάνουν τους ανθρώπους τους», είπε.

Μιλώντας για τα διλήμματα των εκλογών τόνισε: «Σε λίγο καιρό δεν θα συναντηθούμε μόνο με μία από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης. Θα συναντηθούμε και με τον «ύπουλο ύφαλο» της απλής αναλογικής που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω του, ποντάροντας ότι θα ναυαγήσει πάνω του το εθνικό μας σκάφος. Να βυθιστούμε πάλι στην ακυβερνησία και στις περιπέτειες.

Γι' αυτό και δεν πρέπει να μιλάμε για διπλές εκλογές αλλά μόνο για εθνικές εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους, για δήθεν μηνύματα. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη δύσκολη μέρα. Εκεί θα εκφραστεί η πραγματική βούληση και επιλογή του μυαλού αλλά και της καρδιάς μας. Και εφόσον χρειαστεί -που εκτιμώ ότι θα χρειαστεί δεύτερη κάλπη- θα έρθει μετά για να κάνει πιο ισχυρή και πιο λειτουργική αυτή την επιλογή».

 Κυριάκος Μητσοτάκης - Τρίπολη

Επεσήμανε ότι «το ψηφοδέλτιο λοιπόν είναι ένα και σταθερό: αυτό που θα κάνει αυτοδύναμη την Ελλάδα και Κυβέρνηση ξανά τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί κάναμε πολλά, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα». Και τόνισε κλείνοντας πως ισχύει η πεποίθησή του ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα απαντήσουν με μία ψήφο που μέσα της κρύβει τρεις λέξεις με τεράστιο εθνικό βάρος: Σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Είναι αυτό που χρειάζεται η Πατρίδα και αυτό που θα κατακτήσουμε ενωμένοι».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Κορινθίας Νίκο Ταγαρά, τον βουλευτή Αρκαδίας Κωνσταντίνο Βλάση, τον βουλευτή Αργολίδος Γιάννη Ανδριανό, τον βουλευτή Κορινθίας Κωνσταντίνο Κόλλια, τον βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό και τους βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, με τους οποίος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις περιφέρειες τους. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε ο ανήλικος οδηγός

Δωρεά οργάνων 21χρονης φοιτήτριας: Τα μάτια της Έμμας βρήκαν παραλήπτη

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μολότοφ και επεισόδια έξω από το ΣΕΦ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ