Οικονομία

16 Ιανουαρίου 2023 17:17 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιανουαρίου 2023 20:50

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το κόστος των δωματίων που μένουν οι “γαλαζοαίματοι”

Διάβασέ μου το...

Πόσο κοστίζουν οι σουίτες που διαμένουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Πρωινό".

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το κόστος των δωματίων που μένουν οι “γαλαζοαίματοι”
-

Στην Αθήνα βρίσκονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία. Ενώ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ήρθε στην κηδεία ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ ο Γουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο - Αλέξιο.

Στην Αθήνα έφτασαν την Κυριακή ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίθια, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος-Γουστάβος με τη βασίλισσα Σίλβια, η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε με τον γιο τος, πρίγκιπα-διάδοχο Φρίντριχ και την πριγκίπισσα Ματθίλδη (αδελφή της βασίλισσας της Δανίας και της Άννας-Μαρίας), αλλά και ο πρίγκιπας-διάδοχος της Νορβηγίας Χαακόν με την πριγκίπισσα Μέτε-Μαρίν.

Για την κηδεία έφτασαν, επίσης, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ της Ολλανδίας με τη βασίλισσα Μαξίμα και τη βασιλομήτορα της Ολλανδίας, η πριγκίπισσα Άννα της Μεγάλης Βρετανίας, αδελφή του Καρόλου, ως εκπρόσωπος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος.

Επίσης, στην πρωτεύουσα βρίσκονται η Αικατερίνη και ο Αλέξανδρος της Σερβίας, η Μαρία Βλαδιμίροβνα της Ρωσίας (κόρη του Μέγα Δούκα Βλαδίμηρου Κυρίλλοβιτς της Ρωσίας και τιτουλάρια αυτοκράτειρα της Ρωσίας που ζει στην Ισπανία), ο πρώην πρίγκιπας της Ρουμανίας, Ράντου, αλλά και εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.

Πού διαμένουν οι βασιλικές οικογένειες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο "Πρωινό " από τον Τάσο Τεργιάκη, η διαμονή τους γίνεται σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. ΄Άλλωστε χτες βράδυ η οικογένεια του Κωνσταντίνου παρέθεσε δείπνο προς τιμή των καλεσμένων που έφτασαν στην Αθήνα για την κηδεία.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, για αυτούς που διαμένουν στη Μεγάλη Βρετάνια, το κόστος κυμαίνεται από 2.000 έως 25.000 ευρώ η βασιλική σουίτα. Στο Athens Plaza από 487 ευρώ έως 3.098 και στο Electra Palace από 277 έως 434 ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεπάλ - πτώση αεροσκάφους: βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην πύλη του Βρανδεμβούργου

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πλήθος κόσμου και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ