Οικονομία

18 Ιανουαρίου 2023 09:33 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιανουαρίου 2023 18:23

Παπαθανάσης: Το Market Pass θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών

Διάβασέ μου το...

Τόνισε ότι «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων στις τιμές».

Παπαθανάσης: Το Market Pass θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών
-

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε πως «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων, αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού, είπε πως οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν πως το 89% των προϊόντων είχε σταθερές τιμές, στο 6% είχαμε μείωση και στο 5% αύξηση και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το καλάθι του νοικοκυριού πριν από 12 εβδομάδες, η μέση τιμή του είναι χαμηλότερη σήμερα.

Ο κ. Παπαθανάσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα είπε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια» και σχετικά με το Market Pass, είπε πώς τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές.

Τέλος και μεταξύ άλλων,  υπεραμύνθηκε της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωράει σε στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών, όπως για παράδειγμα το Market Pass κι όχι σε οριζόντια όπως η μείωση του ΦΠΑ, φέρνοντας σας παράδειγμα ότι με το Market Pass μια 4μελής οικογένεια θα έχει όφελος 52 ευρώ, ενώ αν είχαμε μείωση του ΦΠΑ σε ποσοστό 7%, το όφελος για την οικογένεια θα ήταν 32 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: « Την "δόξα" του κ. Γεωργιάδη προσπάθησε να κλέψει ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο σόου στα σουπερμάρκετ, κατά το οποίο δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός πως λόγω του "καλαθιού του νοικοκυριού" οι τιμές έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 20%! Προφανώς και ο κ. Παπαθανάσης, όπως ακριβώς και ο κ. Γεωργιάδης, είναι είτε εκτός τόπου και χρόνου, είτε συνειδητά ψεύδεται απέναντι στον ελληνικό λαό που καθημερινά βλέπει μόνο δυσθεώρητες αυξήσεις στα σουπερμάρκετ και καμία μείωση λόγω οποιοδήποτε καλαθιού. Αντί λοιπόν να εμπαίζει η Κυβέρνηση τους πολίτες να προχωρήσει άμεσα σε μείωση του ΦΠΑ στο 15%, στη θέσπιση ενός δείκτη αύξησης των τιμών χονδρικής που σε συνδυασμό με τον δείκτη αύξησης των τιμών λιανικής, να προκύπτει όταν ο δεύτερος δείκτης ανεβαίνει πιο γρήγορα από τον πρώτο η αισχροκέρδεια και να μπαίνει λουκέτο στο σουπερμάρκετ και σε αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή τέλος, του κατώτατου μισθού, των χαμηλών συντάξεων και των βασικών κοινωνικών επιδομάτων. Ταυτόχρονα, αν δεν υπάρξει κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει απογειώσει ο κ. Μητσοτάκης, οι καταναλωτές θα πληρώνουν και το ενεργειακό αυτό "κόστος"».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Ακριβά ρολόγια και κουτιά Βιάγκρα στο κρησφύγετο του “αρχινονού” της μαφίας

Australian Open – Σάκκαρη: Με ανατροπή στον 3o γύρο

Μοσχάτο – απαγχονισμός: Αρνείται την ανθρωποκτονία η 47χρονη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ