Οικονομία

30 Οκτωβρίου 2023 18:11

Εύσημα για την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από κινεζικούς οίκους

Διάβασέ μου το...

Η κινεζική πλευρά εκτιμά ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση Κινεζικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά.

Εύσημα για την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από κινεζικούς οίκους
-

Συγχαρητήρια διακοίνωση απέστειλε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η πρεσβεία της Κίνας μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από δύο από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας.

‘όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ: Η αναβάθμιση από τους δύο οίκους αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της Κίνας στη βελτιωμένη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τους μειωμένους κινδύνους στο τραπεζικό της σύστημα, τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου ο οίκος China Lianhe Credit Rating Co. (Lianhe Credit) αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα ‘ΒΒΒ' από ‘ΒΒΒ-‘ με σταθερές προοπτικές. Στις 26 Οκτωβρίου ο κινεζικός οίκος Chengxin Credit Rating Group αναβάθμισε επίσης την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε 'ΒΒ+’ από ‘Β-‘ με σταθερές προοπτικές.

Η κινεζική πλευρά εκτιμά ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση Κινεζικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά και θα έχει θετικό αντίκτυπο στο δυναμικό της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αρχαιολόγοι: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημά τους για το κτήριο της Ερμού

Εξάρχεια: Επίθεση κατά των ΜΑΤ με πέτρες και μπουκάλια

Μπελέρης: Το Ανώτατο Δικαστήριο υπερασπίζεται τους διεφθαρμένους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ