Γενικά

28 Νοεμβρίου 2017 12:36

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του “ψηλού” και του “κοντού” που διέπρατταν ληστείες

Text to Speech

Στο “δίδυμο” των ληστών, που είχαν διαπράξει 31 ένοπλες ληστείες σε όλη την Αττική, προστέθηκε και ένα τρίτο πρόσωπο... Δείτε φωτογραφίες τους και βίντεο από τη δράση τους.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του “ψηλού” και του “κοντού” που διέπρατταν ληστείες

Δεκάδες ένοπλες ληστείες με λεία, που ξεπερνά σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα 35.000 ευρώ, είχε διαπράξει συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, από τον Απρίλιο μέχρι τώρα, σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ταχυφαγεία και άλλα καταστήματα, σε όλη την Αττική.

Οι βασικοί δράστες των ληστειών ήταν δύο, οι οποίοι είχαν γίνει γνωστοί ως ο «ψηλός» και ο «κοντός», λόγω της σωματικής τους διάπλασης (ύψος 1,80 και 1,65) και εντοπίστηκαν μετά από αξιοποίηση πολλών βίντεο που τους είχαν καταγράψει, καθώς και από στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, την Τρίτη, στο Καματερό και στο Ίλιον ταυτοποιήθηκε άλλος ένας 38χρονος Έλληνας, μέλος της σπείρας, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και των τριών συλληφθέντων, όπως και ένα βίντεο με τη δράση τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ) HINOV (ον) PAVEL του HRISTOV και της NIKOLINKA, γεννηθέντα στις 7-10-1985 στη Βουλγαρία

 Αστυνομία - ληστές - ληστείες

2. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗ Ελευθέριο του Στυλιανού και της Παναγούλας, γεννηθέντα στις 6-3-1988 στην Αθήνα

Αστυνομία - ληστές - ληστείες

Και για τον μη συλληφθέντα:

3. ΤΟΥΡΝΑ Ανδρέα του Γεωργίου και της Καλλιόπης, γεννηθέντα στις 4-1-1979 στην Αθήνα

Αστυνομία - ληστές - ληστείες

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή και κατά μόνας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 και 210-5319307 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Αστυνομία - ληστές - ληστείες

Αστυνομία - ληστές - ληστείες

Αστυνομία - ληστές - ληστείες

VIDEO