Γενικά

19 Ιουνίου 2018 13:00

Σκόπια: Πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής η συμφωνία

Text to Speech

Έως την Παρασκευή η έγκριση της συμφωνίας και από την Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων. Έντονες αντιδράσεις από βουλευτές που φώναζαν "είστε προδότες".

Σκόπια: Πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής η συμφωνία

Η Επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων ενέκρινε με 69 ψήφους υπέρ το σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας. Σαράντα βουλευτές αντιτάχθηκαν.

Από τη στιγμή που άναψε το “πράσινο φως”, δεδομένου ότι χρειάζεται απλή πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια έως την Παρασκευή.

Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσταλεί στον πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος θα πρέπει εντός επτά ημερών να το υπογράψει. Αν ο Ιβάνοφ θέσει βέτο η συμφωνία επιστρέφει στο Κοινοβούλιο, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία και θα πρέπει να ψηφίσουν «υπέρ», 61 βουλευτές.

Η συμφωνία στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται και πάλι στον πρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Στη σημερινή συνεδρίαση πάντως δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Βουλευτές φώναζαν "προδότες" από τις θέσεις τους, ενώ μετά την ψηφοφορία άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στις κοινοβουλευτικές έδρες και να φωνάζουν: «Προδότες, πουλήσατε το κράτος».

VIDEO