Φθιώτιδα

12 Σεπτεμβρίου 2018 09:00

Το σχολείο που αντί για αγιασμό έκανε κατάληψη (εικόνες)

Text to Speech

Με τη συμπαράσταση των γονιών τους έκαναν κατάληψη στο σχολείου τους, την ημέρα που θα ξεκινούσε η σχολική χρονιά. Το αίτημα των μαθητών.

Το σχολείο που αντί για αγιασμό έκανε κατάληψη (εικόνες)

Τα πανό της κατάληψης υψώθηκαν στο Λύκειο Πελασγίας, στην ανατολική Φθιώτιδα, αντί για αγιασμό την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

Μαθητές και γονείς έχουν ήδη καταλάβει το Λύκειο Πελασγίας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των διευθυντών της Εκπαίδευσης στην περιοχή να μη λειτουργήσει στην τελευταία τάξη του λυκείου της Πελασγίας το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών και οι τρεις μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο τμήμα να μεταγραφούν στο Λύκειο της Στυλίδας.

Οι μαθητές, που έχουν και την υποστήριξη των γονιών τους, σε συναντήσεις που είχαν έως αργά χθες το βράδυ θεωρούν ότι πρόκειται για μέτρο το οποίο είναι σε βάρος τους, καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται 70 χλμ κάθε μέρα και παράλληλα εκτιμούν ότι υπάρχει το επιστημονικό δυναμικό στο σχολείο, αλλά και πρόβλεψη της νομοθεσίας για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα στο Λύκειο Πελασγίας.

Πελασγεία - κατάληψη - σχολείο

Οι μαθητές που έχουν προχωρήσει την κατάληψη έχοντας την υποστήριξη και των γονιών τους επιμένουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πελασγεία - κατάληψη - σχολείο

Φωτογραφίες: lamiareport.gr

Πελασγεία - κατάληψη - σχολείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO