Ροδόπη

13 Σεπτεμβρίου 2018 10:44

Συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Ροδόπη

Text to Speech

Συναγερμός στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Κινητοποίηση του Στρατού Ξηράς και δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Ροδόπη

Συναγερμός σήμανε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού απο την συντριβή μη επανδρωμενου αεροσκάφους του Στρατού Ξηράς, γύω στις 9 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή των Ασωματών Ροδόπης, κοντά στην Κομοτήνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (ΜΕΑ) τύπου Sperwer, που πιθανότατα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, λόγω μηχανικής βλάβης, κατέπεσε σε αγροτική έκταση, κοντά στον οικισμό των Ασωμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απογείωση του μη επανδρωμένου αεορσκάφους έγινε νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο εκτέλεσης εκπαιδευτικής πτήσης.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση από δυνάμεις του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Η περιοχή της πτώσης του ΜΕΑ έχει αποκλειστεί, προκειμένου να μην χαθούν στοιχεία χρήσιμα για την διερεύνηση του ατυχήματος.

Ειδικό κλιμάκιο του Στρατού Ξηράς, συνέλεξε το ΜΕΑ και πλέον διερευνώνται τα αίτια του περιστατικού.

Ροδόπη - πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους

Ροδόπη - πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 09:02, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) SPERWER, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κομοτηνής στις 09:00 για εκπαιδευτική πτήση, εκτέλεσε βαριά προσγείωση σε μη κατοικημένη περιοχή, 4 χλμ δυτικά του αεροδρομίου (περιοχή Μαξιμιανούπολη Κομοτηνής).

Το ΜΕΑ έχει περισυλλεγεί και βρίσκεται στην έδρα της Μονάδας.

Διενεργείται έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.

Ροδόπη - πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους

Πηγή: xronos.gr

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 09:02, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) SPERWER, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κομοτηνής στις 09:00 για εκπαιδευτική πτήση, εκτέλεσε βαριά προσγείωση σε μη κατοικημένη περιοχή, 4 χλμ δυτικά του αεροδρομίου (περιοχή Μαξιμιανούπολη Κομοτηνής). Το ΜΕΑ έχει περισυλλεγεί και βρίσκεται στην έδρα της Μονάδας. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.

VIDEO