Μαγνησία

25 Δεκεμβρίου 2018 07:14

Ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί ο ένας δίπλα στον άλλον

Text to Speech

Τραγωδία στον Βόλο με ηλικιωμένους την παραμονή των Χριστουγέννων...Συγκινεί η ιστορία του ζευγαριού.

Ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί ο ένας δίπλα στον άλλον

Νεκροί βρέθηκαν στο κρεββάτι τους δύο ηλικιωμένοι στα Άνω Λεχώνια, στο Πήλιο, από άνθρωπο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η 74χρονη και ο 68χρονος εντοπίστηκαν από κοινωνική λειτουργό του προγράμματος, όταν την παραμονή των Χριστουγέννων πήγε για να τους φροντίσει, όπως έκανε κάθε μέρα.

Το ζευγάρι ήταν μόνο και αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία, με δική του επιλογή, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα κι έτσι είχε την υποστήριξη μόνο του προγράμματος.

Όπως αναφέρει η θεσσαλική εφημερίδα Ταχυδρόμος, το ζευγάρι αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, με τη γυναίκα να έχει «πέσει» πολύ τελευταία, σε τέτοιο βαθμό που δυσκολευόταν να φάει.

Αν και η κατάσταση του άνδρα ήταν καλύτερη, το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση, βρώμικο και απεριποίητο και το ζευγάρι όφειλε την επιβίωσή του στο πρόγραμμα.

Όταν, μάλιστα, πριν από τρεις εβδομάδες η γυναίκα αρρώστησε, την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου όμως δεν την κράτησαν για νοσηλεία. Στην αρχή του χρόνου που φεύγει, όταν τους είχαν προτείνει να φιλοξενηθεί η 74χρονη στο Γηροκομείο Βόλου, ήταν η ίδια που αρνήθηκε πεισματικά και κλαίγοντας.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» τους παρείχε έκτοτε ρούχα, σκεπάσματα, φάρμακα και φαγητό.

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε κενό κρεβάτι στο Γηροκομείο Καναλίων, όμως η ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να πάει.

Ο παράλληλος θάνατος των δύο προβληματίζει τις Αρχές, ενώ απαντήσεις στα αίτια του θανάτου τους θα δοθούν με τη διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής.

Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.

VIDEO