Θεσσαλονίκη

08 Φεβρουαρίου 2019 08:56

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: η κακοκαιρία “έφαγε” το αλάτι για ...δύο χειμώνες!

Text to Speech

Πόσοι τόνοι αλατιού χρησιμοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες! Σε νέα προμήθεια προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: η κακοκαιρία “έφαγε” το αλάτι για ...δύο χειμώνες!

Σε νέα προμήθεια αλατιού προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας των περασμένων μηνών, καταναλώθηκαν ήδη οι ποσότητες που είχαν προβλεφθεί και για τον επόμενο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας των περασμένων μηνών, καταναλώθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα 7.700 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, ενώ η πρόβλεψη που είχε γίνει με βάση τις καταναλώσεις αλατιού τα προηγούμενα χρόνια κατά μέσο όρο ήταν 4.300 τόνοι ετησίως.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε την προμήθεια, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, αναμένεται από σήμερα νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις στα ορεινά. Συνεπώς είναι απαραίτητο να γίνει νέα προμήθεια 2.000 τόνων αλατιού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, δεδομένου ότι η χειμερινή περίοδος διαρκεί για ακόμη δύο μήνες.

αλάτι - χιονι

Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι αυτή τη στιγμή σε κάθε μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν περισσότεροι από 50 έως 100 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, συνεπώς με τη νέα προμήθεια θα υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Ερωτήματα για τις ποσότητες του αλατιού που καταναλώθηκε και τους σχετικούς διαγωνισμούς που διενεργούνται διατύπωσαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Θανάσης Μπασδάνης από την "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" και Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα".​

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO