Φθιώτιδα

13 Μαρτίου 2019 10:26

“Δίπλωσαν” 30 νταλίκες στην Εθνική Οδό (εικόνες)

Text to Speech

Χάος και χιονιάς στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

“Δίπλωσαν” 30 νταλίκες στην Εθνική Οδό (εικόνες)

Σε εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρία που πλήττει την χώρα, δημιουργώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κυκλοφοριακός χάος επικράτησε, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο οδικό δίκτυο της βόρειας Φθιώτιδας, με 30 νταλίκες να «διπλώνουν» στο ολισθηρό οδόστρωμα!

Ο Θανάσης Καρακάντζας, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι η χιονόπτωση ξάφνιασε τις Αρχές, καθώς ξεκίνησε 4 ώρες νωρίτερα από την ενημέρωση που είχαν για την κακοκαιρία.

«Ο χιονιάς ξεκίνησε λίγο πριν τις 21.00 ενώ οι προβλέψεις που είχαμε εμείς και η αστυνομία ήταν για μετά τις 00.00 τα ξημερώματα. Στο σημείο λόγω του ξαφνικού της υπόθεσης δίπλωσαν όχι μία και δύο αλλά σχεδόν… 30 νταλίκες» τόνισε ο κ. Καρακάντζας και προσέθεσε: «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Η χιονόπτωση έφτασε στους 30 πόντους από το 13οχλμ Λαμίας-Δομοκού και πάνω μέχρι την Ξυνιάδα σε λιγότερο από μια ώρα! Ήταν από τα πιο έντονα φαινόμενα που θυμάμαι προσωπικά, τα τελευταία χρόνια».

Χιόνια - Φθιώτιδα - νταλίκες

Όπως αναφέρει το lamianow, στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα και γερανοί προκειμένου να απομακρυνθούν οι νταλίκες και εν τέλει ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χειριστές, όσους συμμετείχαν αλλά και την αστυνομία που είχε διακόψει την κυκλοφορία και έκανε αρκετά καλή δουλειά ειδάλλως θα είχαμε σοβαρά θέματα.  Στον χιονιά είχαν εγκλωβιστεί αρκετά Ι.Χ τα οποία κινούνταν στον δρόμο χωρίς αλυσίδες και λογικό ήταν να μην μπορέσουν να συνεχίσουν στην διαδρομή» τόνισε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.

Χιόνια - Φθιώτιδα - νταλίκες

Η ενημέρωση που έχουν οι αρμόδιες Αρχές είναι ότι η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, Τετάρτη, θα υποχωρήσει.

Χιόνια - Φθιώτιδα - νταλίκες

Χιόνια - Φθιώτιδα - νταλίκες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO