Θεσσαλονίκη

19 Απριλίου 2019 16:25

Σύλληψη 17 ατόμων για ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών

Text to Speech

Οι δράστες είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη Θεσσαλονίκη και όλοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Σύλληψη 17 ατόμων για ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών

Στην εξάρθρωση μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διέπρατταν  ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών, προχώρησαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση της υπόθεσης, έκανε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο κέντρο πόλης που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης προχώρησαν στη σύλληψη δεκαεπτά ατόμων.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 17 έως 45 ετών, μεταξύ αυτών και 18χρονος ως ηγετικό στέλεχος, σε βάρος των οποίων, καθώς και επιπλέον οκτώ συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίζεται δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και όπλων και για αντίσταση.

Ληστείες - Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ληστειών σε βάρος πεζών πολιτών σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε, οι δράστες, είτε κατά μόνας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,  διέπραξαν 2 ληστείες και 47 κλοπές αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Ληστείες - Θεσσαλονίκη

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

•             η κίνησή τους σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης όπως πλατείες, κεντρικές οδοί, στάσεις αστικών λεωφορείων αλλά και εντός λεωφορείων,

•             η κίνηση άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε σε ευέλικτες ολιγομελής ομάδες,

•             η δημιουργία τεχνητού συνωστισμού και

•             η λήψη μέτρων αντιπαρακολούθησης ώστε να εντοπίζουν τυχόν αστυνομική παρουσία και να αποφύγουν πιθανή σύλληψη.

Ληστείες - Θεσσαλονίκη

Στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•             Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμημάτων

•             Γυναικείες τσάντες και ζεύγη γυαλιών

•             (1) μαχαίρι

•             (1) πτυσσόμενο γκλοπ

•             Ναρκωτικές ουσίες

•             Ταξιδιωτικά έγγραφα και ταυτότητες Ελλήνων πολιτών και

•             Το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, όλοι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες.

VIDEO