Ηράκλειο

12 Ιουνίου 2019 09:39

Δολοφονία Εμμανουήλ: Στο εδώλιο του Εφετείου ο συνέταιρος του επιχειρηματία

Text to Speech

Αναβιώνει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Δολοφονία Εμμανουήλ: Στο εδώλιο του Εφετείου ο συνέταιρος του επιχειρηματία

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία, Ιακώβου Εμμανουήλ, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Ιανουάριο του 2017, αναβιώνει σήμερα, καθώς εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Ηράκλειο.

Στο εδώλιο του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, όπως μεταδίδει το Cretapost.gr, θα κάτσουν ο 37χρονος συνέταιρος του επιχειρηματία, ο 28χρονος φίλος του, αλλά και ένας 27χρονος, που φέρεται να ήταν ο οδηγός του οχήματος που μεταφέρθηκε το πτώμα του άτυχου θύματος.

Τι είχε συμβεί στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης τέσσερα άτομα. Οι τρεις άνδρες, αλλά και μία γυναίκα που ήταν φίλη του επιχειρηματία.

δολοφονία - επιχειρηματίας - Ιακώβος Εμμανουήλ - κατηγορούμενοι

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε αθώα την γυναίκα ενώ καταδίκασε τους υπόλοιπους τρεις με τις εξής ποινές: ισόβια κάθειρξη στον συνέταιρο και τον φίλο του και 12 έτη ποινή κάθειρξης στον 27χρονο σήμερα άνδρα καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμού βίου.

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Στις 5 Ιανουαρίου του 2017 το πτώμα του επιχειρηματία από την Αθήνα, Ιάκωβου Εμμανουήλ, εντοπίστηκε σε ρεματιά στην περιοχή της Ροδιάς Ηρακλείου, ενώ λίγα μέτρα μακριά ήταν το αυτοκίνητό του.

δολοφονία - επιχειρηματίας - Ιακώβος Εμμανουήλ - κατηγορούμενοι

Όπως διαπιστώθηκε, ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ενώ οι έρευνες των Αρχών “έδειξαν” ότι σε άλλο σημείο δολοφονήθηκε και αλλού εντοπίστηκε.

Κατηγορούμενοι για το έγκλημα ήταν αρχικά ο 34χρονος συνέταιρος του άτυχου επιχειρηματία, στον οποίο χρωστούσε 14.000 ευρώ, ο 25χρονος φίλος του και δύο ακόμη γυναίκες.

Ο 34χρονος στις μετέπειτα καταθέσεις του κατονόμασε ως συνεργό του και έναν 24χρονο, τον οποίο είχε πληρώσει για να εκφοβίσει το θύμα και ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου όταν μετέφεραν το πτώμα στο ρυάκι. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και βρήκαν τον 24χρονο τον οποίο και συνέλαβαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας ήταν από την Αθήνα ωστόσο επισκεπτόταν αρκετά συχνά την Κρήτη για δουλειές, ενώ πριν τη δολοφονία του σχεδίαζε να ανοίξει γραφείο στην πόλη του Ηρακλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO