Κιλκίς

18 Ιουνίου 2019 09:22

Πέφτουν σοβάδες στο νοσοκομείο Κιλκίς (εικόνες)

Text to Speech

Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Πέφτουν σοβάδες στο νοσοκομείο Κιλκίς (εικόνες)

Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο νοσοκομείο του Κιλκίς όταν σοβάς κατέρρευσε από την οροφή του κτιρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, ενώ τον Ιανουάριο κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή. Παράλληλα, στις 5 Οκτωβρίου ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας, παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

«Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016 από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας. Η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου βρίσκεται εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχει μόλις δύο μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.

«Λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων» καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

σοβάδες - ταβάνι - νοσοκομείο - Κιλκίς

VIDEO