Λασιθίου

18 Ιουνίου 2019 12:03

Νομός Λασιθίου: 4 στους 10 αστυνομικούς δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα!

Διάβασέ μου το...

Απίστευτες καταγγελίες για τις ελλείψεις σε υλικά αυτοπροστασίας στην Κρήτη. Μέχρι το τέλος του έτους όλα τα αλεξίσφαιρα γιλέκα θα έχουν λήξει!

Νομός Λασιθίου: 4 στους 10 αστυνομικούς δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα!
-

Αίσθηση έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε θέματα αυτοπροστασίας και παθητικής ασφάλειας οι αστυνομικοί στην Κρήτη.

Χαρακτηριστική περίπτωση της τραγικής εικόνας που παρουσιάζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της μεγαλονήσου είναι η περιοχή του Λασιθίου.

Σύμφωνα με το «ΚΡΗΤΗ TV», 4 στους 10 αστυνομικούς από τους 260 που υπηρετούν στο Λασίθι δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Πρόκειται για πάνω από 100 αστυνομικούς!

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν, ωστόσο, και όσοι διαθέτουν αλεξίσφαιρα καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι ληγμένα εδώ και 4 με 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών της Κρήτης, στα τέλη του 2019 θα έχουν λήξει όλα τα γιλέκα που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί στο Λασίθι.

Αγοράζουν αλεξίσφαιρα γιλέκα με δικά τους χρήματα και... χορηγίες

Μιλώντας στο «ΚΡΗΤΗ TV», ο Γιώργος Πικράκης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου τόνισε, «Όταν ένας αστυνομικός καλείται να βγει έξω να κάνει περιπολία με ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συντηρηθεί σωστά ή με αλεξίσφαιρο που είναι ληγμένο, και τη στιγμή που ο ίδιος φοβάται για τη δική του ζωή καθώς δεν έχει την απαραίτητη παθητική ασφάλεια, πώς θα λειτουργήσει στα νόμιμα πλαίσια και επαγγελματικά;».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται να αγοράζουν από την… τσέπη τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα ή και να βασίζονται σε χορηγίες ιδιωτών. Παρά ταύτα, ακόμα και μετά τις εκκλήσεις που έχουν απευθύνει το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, με συνέπεια να είναι έκθετοι σε μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση συμπλοκής με κακοποιούς.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, έχει δεσμευτεί -για μια ακόμη φορά- να «μπαλώσει» τα κενά με αλεξίσφαιρα που θα προσφέρει το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO