Θεσσαλονίκη

05 Ιουλίου 2019 17:57 Τελευταία ενημέρωση : 05 Ιουλίου 2019 22:00

Μητσοτάκης: έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη

Text to Speech

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Μητσοτάκης: έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για τη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής απηύθηνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα

«Η συμμετοχή είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας και επειδή οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες δεν δικαιολογείται καμία χαλαρή ψήφος, δεν δικαιολογείται καμία αποχή. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα, να προχωρήσει τολμηρά μπροστά».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού εξέφρασε τη χαρά του που ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία στη Μακεδονία συνεχάρη τον  κ. Ζέρβα για την εκλογή και δεσμεύθηκε ότι: «την επόμενη ημέρα θα είμαι προσωπικά -εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός- αρωγός στην προσπάθεια την οποία θα κάνει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως την πραγματική Πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Μια σύγχρονη πόλη, εξωστρεφή, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, μια πόλη με σύγχρονες υποδομές. Ένας πόλος εξωστρέφειας και καινοτομίας για τη Μακεδονία, για τη Βόρειο Ελλάδα, για τα Βαλκάνια συνολικά».   

Συνάντηση - Κ. Μητσοτάκης -  Κ. Ζέρβας

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως: «Συζητήσαμε, με τον Δήμαρχο, ζητήματα που αφορούν δυσλειτουργίες του καινούργιου εκλογικού νόμου με τον οποίο έγιναν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και τον διαβεβαίωσα ότι στο πρώτο μας νομοσχέδιο για την οργάνωση του κράτους θα υπάρχουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των δήμων. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου ο εκλεγείς δήμαρχος διαθέτει έναν, σχετικά, περιορισμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων. Θέλω να γνωρίζει ο νέος δήμαρχος ότι και εγώ, όπως και αυτός, όπως και όλοι οι Θεσσαλονικείς, έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για την πόλη αυτή. Και θα είμαι αρωγός, την επόμενη ημέρα, στην προσπάθειά του, πάντα με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Για να μπορούμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από σημαντικά έργα που θα επιτρέψουν στη Θεσσαλονίκη να γίνει αυτή που της αξίζει. Είτε μιλάμε για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, όπως είναι το Μετρό και η σύνδεσή του με το αεροδρόμιο. Είτε μιλάμε για έργα με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, όπως το σχέδιο για τη νέα Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη μετατροπή αυτού του χώρου σε έναν χώρο συνδυασμένων χρήσεων όπου θα μπορούμε να συνδυάζουμε εκθεσιακή δραστηριότητα με έναν χώρο πρασίνου, είτε μιλάμε για την αντιμετώπιση “ωρολογιακών βομβών” που μας κληροδοτεί αυτή η Κυβέρνηση, όπως το ζήτημα των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Το ενδιαφέρον το δικό μου θα είναι πάντα εδώ, θα είναι στη Θεσσαλονίκη.   

Συνάντηση - Κ. Μητσοτάκης -  Κ. Ζέρβας

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι «Οι Έλληνες έχουν ορίσει ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Μετά από τόσα χρόνια κρίσης και οικονομικών δυσκολιών, απαιτούν μια νέα σελίδα, απαιτούν μια νέα αρχή. Αλλά περιμένουν και μια επιτυχημένη πορεία. Άλλωστε, αντίστοιχο ήταν και το κριτήριο με το οποίο ψήφισαν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές πριν από έναν, περίπου, μήνα. Η επόμενη ημέρα, δηλαδή η 8η Ιουλίου -όπως και η 1η Σεπτεμβρίου- θα είναι απαρχή επιτυχιών και για τη χώρα αλλά και για την πόλη. Είμαι σίγουρος ότι εφόσον οι Έλληνες δώσουν μεθαύριο μια ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας».

«Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα. Το πρώτο είναι οι Έλληνες να πάνε, να πάμε, να ψηφίσουμε. Καλώ λοιπόν τον κόσμο να πάει μαζικά στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Εύχομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλή επιτυχία σε λίγες ώρες, και θα είμαι εδώ δίπλα του, για να κάνω μια μεγάλη προσπάθεια στα επόμενα τέσσερα χρόνια που περιμένουν την πόλη και την πατρίδα μας», κατέληξε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.  

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΠΙΕΡΙΑ

Έχω υποχρέωση να ενώσω τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα

«Αν έχω μια υποχρέωση, εκτός από το να ξαναβάλω τη χώρα σε τροχιά ευημερίας, αυτή είναι να ενώσω τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα, σε ένα κοινό σχέδιο». Με αυτό το μήνυμα απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βέροια προς τους πολίτες, και πρόσθεσε: «ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης. Είναι έτοιμος να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά τις τύχες του τόπου στα χέρια μας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε νωρίτερα την σύντομη περιοδεία του στην Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα από το Αιγίνιο. «Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη, εμείς οι πολιτικοί ολοένα και θα μιλάμε λιγότερο, και ο λόγος θα περνά στους πολίτες», τόνισε. «Η Κυριακή, μεθαύριο, θα είναι μια κρίσιμη ημέρα για την πατρίδα μας. Τώρα πια σταματούν τα λόγια, και η ευθύνη της πράξης και της συμμετοχής περνά στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε, καλώντας τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή πολιτική εντολή, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει απρόσκοπτα το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για Ισχυρή Ανάπτυξη και για πραγματικά Αυτοδύναμη Ελλάδα. «Δώστε μου τη δύναμη την επόμενη ημέρα να πάω στις Βρυξέλλες ως ισχυρός Πρωθυπουργός για να διαπραγματευτώ μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, για να μπορούμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, για να διαπραγματευτώ για λογαριασμό των αγροτών μας την καλύτερη δυνατή νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεων εργασίας, και η υποστήριξη της μεσαίας τάξης, την οποία αυτή η Κυβέρνηση φρόντισε να διαλύσει μέσα από την υπερβολική υπερφορολόγηση», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα της ασφάλειας. «Για εμένα η ασφάλεια είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα. Οι Έλληνες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς στα σπίτια τους. Οι μπαχαλάκηδες θα εξοβελιστούν από τα πανεπιστήμια. Οι πάσης φύσης Ρουβίκωνες θα σταματήσουν να έχουν ασυλία».

Να δώσουμε τον αγώνα για την πραγματική Μακεδονία

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών. «Την επόμενη ημέρα», επισήμανε, «πρέπει να είμαστε ισχυροί, για να δώσουμε τον αγώνα και για την Μακεδονία. Για την πραγματική, την αυθεντική Μακεδονία. Να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες από μια πολύ κακή συμφωνία την οποία κάποιοι υπέγραψαν ερήμην του ελληνικού λαού».

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραίνεσε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να μην χαραμίσουν την επιλογή τους «σε μικρά κόμματα τα οποία εξέφρασαν την οργή μιας προηγούμενης περιόδου». «Δεν είμαστε πια σε φάση οργής», τόνισε, και πρόσθεσε: «μην πιστεύετε τους διάφορους πατριδοκάπηλους οι οποίοι σας δελεάζουν με ψεύτικες υποσχέσεις. Η μόνη δύναμη ασφάλειας, σιγουριάς και σταθερότητας που μπορεί να κάνει τις ζωές σας καλύτερες είναι η Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά και θα κλείσει τον προεκλογικό του αγώνα συνομιλώντας με τους πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO