Γρεβενά

18 Ιουλίου 2019 20:04

Συντριβή αεροσκάφους στα Γρεβενά: Σοκάρουν οι περιγραφές των επιβαινόντων (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εφιαλτικές στιγμές για τους τρεις άνδρες. Περιγράφουν καρέ καρέ την πτώση του αεροσκάφους και πως κατάφεραν να σωθούν.

Συντριβή αεροσκάφους στα Γρεβενά: Σοκάρουν οι περιγραφές των επιβαινόντων (βίντεο)
-

«Άγιο» είχαν τρεις φίλοι που ταξίδευαν το πρωί με αεροσκάφος τύπου «Τσέσνα» από την Κέρκυρα προς τη Θεσσαλονίκη. Τα συντρίμμια του μονοκινητήριου στην άκρη του δρόμου μετά την αναγκαστική προσγείωση που προχώρησε ο πιλότος μαρτυρούν την πτήση τρόμου. 

Πετούσαν στα 7.500 πόδια όταν ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας. Ο πιλότος έκανε προσπάθειες να τον θέσει και πάλι σε λειτουργία μάταια όμως μας λέει. Τα οργωμένα χωράφια δεν άφησαν πολλά περιθώρια σε κυβερνήτη και συγκυβέρνηση για να αποφασίσουν που θα κάνουν την αναγκαστική προσγείωση. Είδαν άδεια την παλιά εθνική οδό Κοζάνης – Γρεβενών κι έτσι το κατέβασαν.

Το «Τσέσνα» πέρασε κάτω από τα ηλεκτροφόρα καλώδια, η μία ρόδα όμως χτύπησε σε στυλό της ΔΕΗ και στη συνέχεια το φτερό σε ένα δεύτερο, αλλά η εμπειρία του πιλότου τους γλίτωσε από τα χειρότερα τελικά.

Ο κυβερνήτης του μικρού αεροσκάφους με το που αντιλήφθηκε τη βλάβη αμέσως ειδοποίησε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. Σηκώθηκαν δύο μαχητικά από τη βάση της Λάρισας μέχρι να φτάσουν όμως στην περιοχή είχε ήδη γίνει η αναγκαστική προσγείωση.

Αεροσκάφος - Γρεβενά 

Με ελαφρά τραύματα από την πρόσκρουση ο πιλότος βγήκε αμέσως από το αεροπλάνο. Έσπασε ένα παράθυρο και βγήκε και ο τρίτος της παρέας. Βοήθησαν να απεγκλωβιστεί ο συγκυβερνήτης που με όχι σοβαρά κατάγματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Η διαρροή καυσίμων σήμανε συναγερμό σε αστυνομία και πυροσβεστική. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και με ειδικό αφρό πυροσβέστες απέτρεψαν πιθανή ανάφλεξη. 

Πλέον, εμπειρογνώμονες θα ερευνήσουν τώρα σε τι οφείλεται η βλάβη του κινητήρα.

VIDEO