Δωδεκανήσα

20 Ιουλίου 2019 12:15

Πεζοπόρος πέθανε ανεβαίνοντας στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Text to Speech

Θρήνος στην τοπική κοινωνία για τον άτυχο άνδρα, ο οποίος κατέρρευσε κατά την ανάβαση για να παρακολουθήσει τον εσπερινό.

Πεζοπόρος πέθανε ανεβαίνοντας στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

(εικόνα αρχείου)

Σοκ και θρήνος στην Καλυμνιακή κοινωνία από την θλιβερή είδηση ότι ένας 33χρονος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή το βράδυ, ανεβαίνοντας με πεζοπορία στον Προφήτη Ηλία.

Την παραμονή του Προφήτη Ηλία, αρκετός κόσμος, όπως κάθε χρόνο, ανηφόριζε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, ένα από τα υψηλότερα σημεία της Καλύμνου, για τον εσπερινό. Ο 33χρονος μαζί με φίλους και συγγενείς ανεβαίνοντας κι αυτός προς τον Προφήτη Ηλία ,σε κάποιο σημείο της διαδρομής αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Άμεσα του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παρευρισκόμενους και έγινε προσπάθεια επαναφοράς του. Παράλληλα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου, η Εθελοντική Ομάδα διασωστών και το ΑΤ Καλυμνίων. Λόγω του δύσβατου της περιοχής και μη δυνατότητας πρόσβασης του Οχήματος του ΕΚΑΒ, η Ομάδα διασωστών και στελέχη του Πυροσβεστικού σταθμού μετέφεραν τον 33χρονο σε μία απόσταση περίπου 200 μέτρων όπου βρισκόταν το ασθενοφόρο.

Αμέσως μετά διακομίστηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου το ιατρικό προσωπικό του κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρει τον 33χρονο στη ζωή ,όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Πηγή: kalymnos-news.gr

VIDEO