Φθιώτιδα

03 Αυγούστου 2019 18:19

Σε πύρινο κλοιό χωριά του Δομοκού

Διάβασέ μου το...

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σε πύρινο κλοιό χωριά του Δομοκού
-

(φωτογραφία αρχείου)

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στο χωριό Βαρδαλή του δήμου Δομοκού, στην Φθιώτιδα. Η φωτιά εκδηλώθηκε πλησίον δασικής περιοχής με πουρνάρια και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 23 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και λίγο αργότερα άλλα δύο Canadair ρίχτηκαν στη “μάχη” για να μπορέσουν να περιορίσουν τα μέτωπα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν τόσο στις επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Ωστόσο, ήδη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται και με άλλες από γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χωριά Μαντασιά. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και τον Δομοκό, και την πρόλαβαν πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO