Εύβοια

13 Αυγούστου 2019 09:08 Τελευταία ενημέρωση : 13 Αυγούστου 2019 13:19

Φωτιά στην Εύβοια: εκκένωση περιοχών ζήτησε η Πυροσβεστική

Διάβασέ μου το...

Η πύρινη λαίλαπα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Μέχρι την Αθήνα έφθασε ο καπνός.

Φωτιά στην Εύβοια: εκκένωση περιοχών ζήτησε η Πυροσβεστική
-

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να αναχαιτίσουν την προέλαση της φωτιάς, η οποία ξέσπασε στις 03.10 το πρωί από άγνωστη αιτία και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται 75 πυροσβεστικά οχήματα με 227 πυροσβέστες και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί 10 υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, ενώ τρία χωριά βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα, Βαγγέλη Παληό, η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή, ιδιαίτερα δύσβατη, την οποία δυσκολεύονται να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στα Ψαχνά Ευβοίας έσπευσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Φωτιά - Εύβοια


Φωτιά - Εύβοια

Διαβάστε επίσης:

“Μάχη” με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO