Σάμος

24 Αυγούστου 2019 17:53 Τελευταία ενημέρωση : 24 Αυγούστου 2019 21:50

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο

Διάβασέ μου το...

Εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία και σπίτια. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να τιθασεύσουν τις φλόγες...

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο
-

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Μεσόκαμπο της Σάμου. Έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας. Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 88 εθελοντές και 27 εθελοντιά οχήματα. Έως τη δύση του ήλιου συνέδραμαν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα 

Προληπτικά εκκενώθηκαν 5 ξενοδοχεία και σπίτια όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος. Τόνισε ότι όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.  

Η οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από ξενοδοχεία και σπίτια στον Μεσόκαμπο και η μεταφορά τους στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου έγινε μετα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί με εντολή της ΓΓΠΠ. 

Στήθηκε και μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη μεταφορά πολιτών απο τις παραλίες της Γλυκόριζας και του Πρωτέα στο λιμάνι του Πυθαγορείου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. Μεταφέρθηκαν περισσότερα από 70 άτομα στο Πυθαγόρειο και στη μαρίνα του λιμανιού.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO