Λέσβος

04 Σεπτεμβρίου 2019 09:56

Μουτζούρης στον ΑΝΤ1: οι πρόσφυγες πρέπει να μοιραστούν σε όλη την χώρα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι λέει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για τις μαζικές νέες αφίξεις. Αντιδρά στην δημιουργία hot spot στον Καραβόμυλο η Δήμαρχος Στυλίδας.

Μουτζούρης στον ΑΝΤ1: οι πρόσφυγες πρέπει να μοιραστούν σε όλη την χώρα (βίντεο)
-

Η προσπάθεια αποσυμφόρησης της Λέσβου, με την μεταφορά την Δευτέρα περίπου 1400 προσφύγων και μεταναστών «θα είναι μια τρύπα στο νερό, εάν δεν συνεχιστεί», είπε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Λίγη ώρα πριν αρχίσει η σύσκεψη με την συμμετοχή 11 Δημάρχων του βορειοανατολικού Αιγαίου, εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την διατύπωση μιας κοινής θέσης και κοινού πλαισίου δράσης σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Μουτζούρης είπε ότι ήδη σήμερα στο νησί έχουν φθάσει διά θαλάσσης 128 άνθρωποι από τα τουρκικά παράλια, ενώ ως μόνη λύση πρότεινε την διασπορά σε όλη την επικράτεια, του πληθυσμού όσων προσφύγων και μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου.

Σε παρέμβασης της, η Δήμαρχος Στυλίδας, διαμαρτυρόμενη για την πρόθεση του ΔΟΜ για λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες, ενός hot spot στον Καραβόμυλο, είπε ότι η όλη διαδικασία έγινε «αιφνιδιαστικά» για την τοπική κοινωνία, λέγοντας ότι δεν μπορεί σε μια κοινωνία 200 ανθρώπων που ζουν στο χωριό, δίπλα στις εγκαταστάσεις όπου θα δημιουργηθεί ο χώρος τους πρόσφυγες, να «βάλει κάποιος 500 πρόσφυγες».

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη συναντώνται σήμερα στη Μυτιλήνη οι δήμαρχοι του βορειοανατολικού Αιγαίου.

VIDEO