Δωδεκανήσα

14 Σεπτεμβρίου 2019 07:57 Τελευταία ενημέρωση : 14 Σεπτεμβρίου 2019 11:08

Επιχείρηση διάσωσης για τουρίστες που παρασύρθηκαν από τους ανέμους

Διάβασέ μου το...

Ήθελαν να ταξιδέψουν με κανό από ένα νησί του Αιγαίου σε άλλο, αδιαφορώντας για τους θυελλώδεις βοριάδες.

Επιχείρηση διάσωσης για τουρίστες που παρασύρθηκαν από τους ανέμους
-

Δώδεκα Ισραηλινοί τουρίστες διασώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από μία θαλαμηγό και άλλα δύο σκάφη, από θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κω, ενώ ένα ελικόπτερο Super Puma είχε σπεύσει στην περιοχή για να τους εντοπίσει και να παράσχει κάθε απατούμενη βοήθεια.

Οι δώδεκα τουρίστες, με 11 κανό, είχαν ξεκινήσει για τον διάπλου από την Κω στην Νίσυρο, αδιαφορώντας προφανώς για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες τους ανάγκασαν να ζητήσουν βοήθεια, καθώς παρασύροντας από τους ανέμους.

Μετά την ενημέρωση του Λιμεναρχείου της Κω, για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τουρίστες, σε απόσταση περίπου 2,5 ναυτικών μιλίων (σημ: περίπου 4,5 χιλιόμετρα) νότια του ακρωτηρίου «ΚΡΙΚΕΛΟΥ» στην περιοχή του Κέφαλου, στην Κω

Όπως αναφέρει το ΛΣ, "άμεσα και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, περιοχή έσπευσαν ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΑΜΑΡΙ ΙΙ» Ν. Κω 46, Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Ν. Κω 77 και το Θ/Γ «HAMABEJO» σημαίας Μάλτας, τα οποία περισυνέλεξαν τους δώδεκα αλλοδαπούς και τους μετέφεραν καλά στην υγεία τους και με ασφάλεια στο λιμένα Κέφαλου Κω και στο λιμένα Καρδάμαινας Κω".

Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ανέμους που φθάνουν τα 8 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO