Έβρος

04 Οκτωβρίου 2019 19:40

Αστυνομικός άνοιξε πυρ έξω από hotspot

Διάβασέ μου το...

Περίεργο περιστατικό με «πρωταγωνιστή» αστυνομικό. Ο ένστολος συνελήφθη από συναδέλφους του.

Αστυνομικός άνοιξε πυρ έξω από hotspot
-

Αστυνομικός και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ορεστιάδας συνελήφθη γιατί πυροβολούσε στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου στο Βόρειο Έβρο, όπου και υπηρετεί.

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και για αυτό άρχισε να πυροβολεί άσκοπα. 

 Οι άσκοποι πυροβολισμοί έγιναν σε απόσταση αναπνοής από το ΚΥΤ του Φυλακίου και αναστάτωσαν τους διαμένοντες, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώθηκε το σοβαρό αυτό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό Το πρωί της Παρασκευής παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ήδη διατάχθηκε έρευνα.

«Ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και έρευνας που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα της θα υπάρξουν ή όχι οι υπηρεσιακές πειθαρχικές κυρώσεις. Το ποινικό σκέλος αφορά την Δικαιοσύνη, η οποία έχει επίσης επιληφθεί του θέματος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που έγινε ως απάντηση στην ερώτηση μας, αν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ή όχι ο συγκεκριμένος αστυνομικός-αυτοδιοικητικός.

Ο συλληφθείς έχει διατελέσει χωρικός αντιδήμαρχος την προηγούμενη τετραετία, ενώ επέστρεψε στα υπηρεσιακά του καθήκοντα μετά τη μη εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις τελευταίες εκλογές.

Πηγή: evrosnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO