Αχαΐα

07 Οκτωβρίου 2019 13:32

Τραγωδία στο Αίγιο: αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα ο οδηγός

Διάβασέ μου το...

«Καταπέλτης» το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου για τον 28χρονο οδηγό. Δείτε για ποια κακουργήματα κατηγορείται.

Τραγωδία στο Αίγιο: αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα ο οδηγός

Τρία βαριά κακουργήματα περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου για τον 28χρονο οδηγό που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο, σε από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 25 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, τα κακουργήματα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, είναι:

  • Ανθρωποκτονία, από αμέλεια, κατά συρροή
  • Επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ
  • Αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.
  • Επίσης περιλαμβάνεται και η κατηγορία: Επικίνδυνοι ελιγμοί και απερισκεψία

Τι αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του συμβάντος.

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδιότητες, ν' αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.

«Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…» αναφέρεται στο βαρύ κατηγορητήριο για τον 28χρονο.

«Ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος» τονίζεται στο κατηγορητήριο, καθώς η τοξικολογική εξέταση του αίματός του, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρεται σε υπέρβαση του ορίου αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 50% (1,71 με όριο 1,10 γρ./λίτρο).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO