Ηράκλειο

11 Οκτωβρίου 2019 20:37

Το κάπνισμα... “έκαψε” θεριακλή υπάλληλο του ΠΑΓΝΗ

Διάβασέ μου το...

Έφοδος ελεγκτών στο νοσοκομείο. “Την πλήρωσε” και η διευθύντρια κλινικής…

Το κάπνισμα... “έκαψε” θεριακλή υπάλληλο του ΠΑΓΝΗ

“Έπεσαν” αντικαπνιστικά πρόστιμα στο ΠΑΓΝΗ, μετά από έφοδο κλιμακίου, στο οποίο συμμετείχε επόπτης δημόσιας υγείας και δημοτικοί αστυνομικοί, στους χώρους των κλινικών. Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν μια καθαρίστρια και μια διευθύντρια κλινικής.    

Όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο neakriti.g,r ο πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός «στην καθαρίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καθώς κάπνιζε εν ώρα εργασίας μέσα στην κλινική και στη διευθύντρια της κλινικής 500 ευρώ, όπως προβλέπεται από τον αντικαπνιστικό νόμο, ανεξάρτητα αν καπνίζει ή όχι. Ακολούθησαν έλεγχοι και σε άλλες κλινικές αλλά δεν διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις». 

Δεν αποκλείεται μάλιστα το… “νέο” να έγινε γνωστό εν ριπή οφθαλμού στο νοσοκομείο και να έσβησαν κι άλλα… τσιγάρα στα τασάκια υπό το φόβο του προστίμου. Μάλιστα στα “πηγαδάκια” ήταν το κύριο θέμα συζήτησης καθώς ουδείς εργαζόμενος έχει την “πολυτέλεια” να πληρώσει την εθιστική συνήθειά του μe 100 ευρώ. 

Έλεγχοι παντού 

Φέτος σύμφωνα  βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις στο δήμο Ηρακλείου και οι έλεγχοι συνεχίζονται όχι μόνο σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά και σε άλλους χώρους. Όπως τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Βιδάκης «γίνονται παντού έλεγχοι ακόμα και σε νοσοκομεία και όχι μόνο σε καταστήματα υγειονομικού ελέγχου. Με το νέο νόμο, προστίθενται οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ). Θα γνωρίζουμε περισσότερα μέσω των εγκυκλίων και μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου για τους χώρους και τα κλιμάκια που θα κάνουν ελέγχους. Για παράδειγμα ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους στα αυτοκίνητα όπου επιβαίνουν ανήλικα. Θα καταργηθεί αυτό που ισχύει για κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τμ. τα οποία μπορούσαν να διαθέτουν διακριτό χώρο καπνιζόντων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απαγορευτεί το κάπνισμα και στους ανοιχτούς παιδότοπους.

«Οι έλεγχοι που γίνονται αυτή την περίοδο είναι προγραμματισμένοι και ξεκίνησαν πέρυσι ενώ έγιναν εντατικότεροι φέτος όχι μόνο λόγω της εκ νέου ενεργοποίησης του νόμου» ανέφερε ο κ. Παττακός.

Υπό το φόβο του προστίμου οι εργαζόμενοι πλέον το σκέφτονται και δεύτερη φορά πριν ανάψουν τσιγάρο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να δώσουν το μεροκάματό τους στο “τσουχτερό” πρόστιμο.

Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO