Λέσβος

14 Οκτωβρίου 2019 21:50

“Μπλόκο” στον ελλιμενισμό του Open Arms (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εμπόδισαν τους εθελοντές της ΜΚΟ να αποβιβαστούν από το πλοίο…

“Μπλόκο” στον ελλιμενισμό του Open Arms (βίντεο)
-

Κάτοικοι της Λέσβου παρεμπόδισαν μέλη ΜΚΟ να αποβιβαστούν με σκάφος στο λιμάνι της Συκαμνιάς. Προηγήθηκε και η προσαγωγή Μεξικανής εθελόντριας που δρα χρόνια στην περιοχή, για εξακρίβωση στοιχείων. 

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν περίπου 15 κάτοικοι των τουριστικών χωριών Πέτρας και Μολύβου, αντιλήφθηκαν την προσπάθεια μικρού βοηθητικού φουσκωτού, προερχόμενο από ιστιοπλοϊκό της ΜΚΟ PROAKTIVA που ήταν δεμένο 200 μέτρα από την ακτή, να προσεγγίσει το αλιευτικό καταφύγιο  της Συκαμνιάς. 

Σκοπός των επιβατών του φουσκωτού ήταν να πάρουν μαζί τους τη Μεξικανή εθελόντρια με θητεία στο διασωστικό σκάφος της οργάνωσης «Open Arms» και να τη μεταφέρουν στο ιστιοπλοϊκό. 

Οι κάτοικοι πέταξαν και πέτρες στους εθελοντές της MKO, εμποδίζοντας ουσιαστικά την αποβίβασή τους. Στην περιοχή έσπευσε η αστυνομία καθώς και δυνάμεις της Frontex. 

Η Μεξικανή εθελόντρια που τυγχάνει και αναγνωρισμένη πρόσφυγας στη Μεγάλη Βρετανία, αφέθηκε ελεύθερη, ώστε να επισκεφθεί τους φίλους της και τους πρώην συνεργάτες της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO