Ηλεία

01 Νοεμβρίου 2019 14:37 Τελευταία ενημέρωση : 01 Νοεμβρίου 2019 21:22

Ελεύθερος ο 16χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του στην Αμαλιάδα

Διάβασέ μου το...

Απολογήθηκε στην εισαγγελέα ο 16χρονος μαθητής. Τι είπαν οι συνήγοροι των δυο μαθητών.

Ελεύθερος ο 16χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του στην Αμαλιάδα
-

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στην εισαγγελέα Αμαλιάδας ο 16χρονος μαθητής από την Αμαλιάδα.

Τις επόμενες μέρες θα του ασκηθεί δίωξη, σε συνάρτηση και με το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον τραυματισμό του 15χρονου, σύμφωνα patrinews.com.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους και των δύο, είχαν προηγούμενα για οπαδικές διαφορές, με τις οικογένειες και των δύο να θέλουν να κατευνάσουν τα πνεύματα για το καλό των παιδιών.

Πάντως ο συνήγορος του 15χρονου μαθητή που δέχτηκε την επίθεση, κ. Σ. Κότσιφας μιλά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αμφισβητώντας ότι το χτύπημα έγινε με πολυεργαλείο, αλλά με μαχαίρι, ωστόσο ανέφερε ότι «αναμένουμε το ιατροδικαστικό πόρισμα».

Ο έφηβος τραυματίας, τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι ο 16χρονος τον πλησίασε πισώπλατα, του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο και του κατάφερε δύο μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο.

«Είχαμε τσακωθεί πριν. Και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ, μου έλεγε ότι τον είχανε πειράξει» είπε ο 15χρονος λίγο μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

16χρονος - Αμαλιάδα - εισαγγελέας - επίθεση - μαχαίρι

16χρονος - Αμαλιάδα - εισαγγελέας - επίθεση - μαχαίρι

Πώς ξεκίνησε ο άγριος καβγάς των μαθητών

Ήταν λίγο μετά τις 9:00 το πρωί και την ανεμελιά των παιδιών στο πρώτο διάλειμμα σταμάτησε ο άγριος καβγάς δυο αγοριών της Α΄ Λυκείου. Κάποιοι συμμαθητές τους μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν, όμως έκαναν πίσω όταν είδαν τον 16χρονο να βγάζει μαχαίρι. Σε δευτερόλεπτα αντίκρυσαν το συμμαθητή τους να πέφτει αιμόφυρτος. Στο σχολείο επικράτησε πανικός.

Αμέσως έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία και το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ο 16χρονος τράπηκε σε φυγή… Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο παιδιά είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από λίγες ημέρες σε κάποιο πάρτι. Άλλοι μιλούν για ομαδικές διαφορές και άλλοι πως τσακώθηκαν για ένα κορίτσι.

«Τον μαχαίρωσε πισώπλατα δυο φορές και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο, αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε κι έβαλε τα χέρια του. Είναι μια ομάδα στην Αμαλιάδα και θέλουν να κάνουν κουμάντο παντού. Επειδή ο αδερφός μου δεν θέλει να είναι στην ομάδα τους και να ασχολείται με τέτοια πράγματα, του επιτέθηκαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν», δήλωσε στο “Πρώτο Θέμα” ο αδερφός του τραυματισμένου μαθητή.

Λίγες ώρες μετά το πρωτόγνωρο αιματηρό επεισόδιο μέσα σε σχολείο, ο 16χρονος συνοδευόμενος από τον πατέρα του παραδόθηκε στην Αστυνομία και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Δείτε βίντεο λίγο μετά την επίθεση:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO