Τοπικά Νέα

07 Νοεμβρίου 2019 06:56

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που είχε “ρημάξει” σπίτια στο Ηράκλειο

Διάβασέ μου το...

Την τελευταία 7ετία τα μέλη της σπείρας είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις. Ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ η λεία τους.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που είχε “ρημάξει” σπίτια στο Ηράκλειο

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από 16 αλλοδαπούς (14 άνδρες και 2 γυναίκες ) ηλικίας από 19 έως 48 ετών και δύο Έλληνες, ηλικίας 33 και 67 ετών. Τα μέλη της εν λόγω ομάδας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία 18 μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 19 έως 67 ετών, ενώ συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί, ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του έτους 2012 έως και τις 17 Φεβρουαρίου 2019, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά 77 κλοπών – διαρρήξεων και σε 5 απόπειρες κλοπών, σε οικίες, σε αποθήκες, ναούς και εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ.

κλοπές - Ηράκλειο Κρήτης

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 12 ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες κ.α),
  • 7 κινητά τηλέφωνα,
  • Εκκλησιαστικά είδη,
  • 15 μαχαίρια και
  • 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος,
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

κλοπές - Ηράκλειο Κρήτης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ