Θεσσαλονίκη

07 Νοεμβρίου 2019 17:48

Σπείρα παρασκεύαζε παράνομα ποτά στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σπείρα παρασκεύαζε παράνομα ποτά στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Εγκληματική οργάνωση, που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε παράνομα αλκοολούχα ποτά στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Προηγήθηκαν πολύμηνες έρευνες και κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων, που κατέληξαν σε συντονισμένη επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν το παράνομο «εργαστήριο» παραγωγής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών και ο χώρος αποθήκευσης της αιθυλικής αλκοόλης, που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης.

εργαστηριο νοθείας - ποτά - Θεσσαλονίκη

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους παραπάνω χώρους και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 90 χαρτοκιβώτια με 180 γεμάτους πλαστικούς περιέκτες χωρητικότητας 10 λίτρων, οι οποίοι περιείχαν 1800 λίτρα αιθυλική αλκοόλη, παλετοδεξαμενή χωρητικότητας 1000lt, κενή περιεχομένου, συνδεδεμένη με ηλεκτρική αντλία και διασωληνωμένη με δύο φίλτρα, παλετοδεξαμενή χωρητικότητας 1000lt η οποία περιείχε αλκοολούχο υγρό περίπου 50 λίτρων και περίπου 48 βαθμών αλκοόλης, 47 πλαστικά διάφανα δοχεία χωρητικότητας 10 λίτρων, με συνολικά 470 λίτρα αιθυλική αλκοόλη, 2 ηλεκτρικές αντλίες και φίλτρα, 8 πλαστικοί περιέκτες, οι οποίοι περιείχαν συνολικά 54 λίτρα αλκοολούχου υγρού, το οποίο περιείχε αιθυλική αλκοόλη άγνωστης προέλευσης, 22 πλήρεις φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, 1.095 κενές περιεχομένου φιάλες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών, χειροκίνητο παλετοφόρο, γυάλινο αλκοολόμετρο, ψηφιακό ηλεκτρονικό θερμόμετρο.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν 11 δοχεία που περιείχαν αρωματικά υγρά καφέ χρώματος, δεκάδες καπάκια με επιγραφή επώνυμου αλκοολούχου ποτού, τρεις σύριγγες, εκατοντάδες ετικέτες επώνυμου αλκοολούχου ποτού, δεκάδες ετικέτες ειδικού φόρου αλκοόλης ουκρανικών Αρχών, δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρων, το οποίο περιείχε περίπου 1,5 λίτρο παχύρευστου υγρού καφέ χρώματος, που προσομοιάζει σε οσμή με καραμελόχρωμα, μπετονιέρα η οποία περιείχε τρίματα καπνού και χρησιμοποιούνταν για ανάμειξη καπνού, εκατοντάδες κενές συσκευασίες καπνού, 16 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, πλήθος αυτοκόλλητων ταινιών πώματος επώνυμου αλκοολούχου ποτού και δύο κουλούρες με πλήθος διάφανων αυτοκόλλητων ταινιών άνευ επιγραφής και πλήθος διάφανα πλαστικά σακουλάκια.

εργαστηριο νοθείας - ποτά - Θεσσαλονίκη

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.440 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και Ι.Χ. φορτηγό, που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παράνομη δράση τους. Οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 58.890 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και πλαστογραφία, οδηγήθηκαν χθες στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

εργαστηριο νοθείας - ποτά - Θεσσαλονίκη

εργαστηριο νοθείας - ποτά - Θεσσαλονίκη

εργαστηριο νοθείας - ποτά - Θεσσαλονίκη

εργαστηριο νοθείας - ποτά - Θεσσαλονίκη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO