Θεσσαλονίκη

19 Νοεμβρίου 2019 08:51

Καταγγελία μαθητή στον ΑΝΤ1: Με χτύπησαν με σιδερογροθιά μέσα στο σχολείο μου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πώς περιγράφει το περιστατικό ο 13χρονος. Ποιοι ήταν οι δράστες. Η καταγγελία του πατέρα για το bullying.

Καταγγελία μαθητή στον ΑΝΤ1: Με χτύπησαν με σιδερογροθιά μέσα στο σχολείο μου (βίντεο)
-

Ότι τρεις μαθητές από άλλο από το δικό του σχολείο του επιτέθηκαν την ώρα του διαλείμματος, καταγγέλλει ένας 13χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη.

Το παιδί δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος πήγαν τρία παιδιά από άλλο σχολείο, του είπαν ότι θέλουν να του μιλήσουν, τον τράβηξαν και τον πήγαν πίσω από το γυμναστήριο, όπου και τον χτύπησαν με σιδερογροθιά.

Όπως είπε ο 13χρονος Αστέριος, οι δύο τον τράβηξαν και ο τρίτος φυλούσε τσίλιες.

Το παιδί αναγνώρισε ότι πρόκειται για μαθητές άλλου σχολείου, ενώ ερωτηθείς γιατί του επιτέθηκαν, απάντησε ότι του είπαν πως «μπερδεύτηκαν κι ήθελαν να χτυπήσουν άλλο παιδί», κάτι που δεν έγινε πιστευτό από τον ίδιο.

Η μητέρα του παιδιού, από την πλευρά της, δήλωσε ότι πρόκειται για «γνωστά παιδιά, τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα, αλλά δεν έχει μιλήσει κανείς».

«Είναι κάποιοι τύποι που δημιουργούν προβλήματα χωρίς να υπάρχουν», υποστήριξε από την πλευρά του ο πατέρας, τονίζοντας ότι ο 13χρονος δεν γνώριζε τους δράστες της επίθεσης.

Ο πατέρας μάλιστα, κατήγγειλε τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς όταν κλήθηκε να δει τι έχει συμβεί και διαπίστωσε ότι το παιδί του έχει χτυπηθεί με γάντι με σιδερογροθιά, η Διεύθυνση του σχολείου τον απέτρεψε από το να καλέσει την Αστυνομία.

«Πήγαμε στο γραφείο του διευθυντή, και μας εκλιπαρούσε να μη δώσουμε διάσταση στο θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας, που συμπλήρωσε ότι, «είχαν ψήσει ακόμα και τους αστυνομικούς».

Η οικογένεια τελικά πήγε στο Τμήμα, κατήγγειλε την επίθεση και κλήθηκε και ο ένας από τους τρεις επιτιθέμενους, ένας ανήλικος, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των άλλων δύο.

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ένας 14χρονος για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών καθώς και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Σύμφωνα με την αστυνομία, τόσο ο 14χρονος όσο και οι γονείς του αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα ενώ θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO